ŠEŠELJ BEZ PARDONA: Mediji koje plaća Zapad bi da naruše odnose Srbije i Rusije

Autor: Tanjug

Vesti

15.10.2020

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da pojedini mediji u Srbiji pokušavaju da ugroze srpsko-ruske odnose "plasiranjem neistina" o razlozima za nedolazak predsednika Rusije Vladimira Putina u Srbiju, koji je bio predviđen za 20. oktobar.

RepublikaFoto: printscreen
Vojislav Šešelj

Na konferenciji za novinare u centrali SRS, Šešelj je optužio medije u Srbiji da "na najogoljeniji način, brutalno i pokvareno" to rade, a da je zbog toga morao da reaguje i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

Kazao je da "zapadne sile" sve više novca ulažu u srpske medije kako bi se odnosi dve zemlje ugrozili i dodao da "zna koji su to mediji i koji su im ciljevi" i da na to gradjanima treba stalno da se ukazuje.

Šešelj se osvrnuo i na "napredak u odnosima" Hrvatske i Srbije i kazao je da velika razlika u tretmanu srpske i hrvatske manjine u dve zemlje - da su Hrvati u Srbiji uvek bili manjina, a Srbi nekad konstitutivni narod u Hrvatskoj.

On je ocenio da je hrvatska manjina u Srbiji slobodna, da im se niko ne meša u rad, a da se srpska vlast "nadmeće koje će im ustupke dati" i naveo primer kupovine kuće bana Josipa Jelačića.

Šešelj je naveo da Jalačić nije bio Hrvat, već Srbin katolik, te da njegovu kuću u Novom Sadu treba pretvoriti u muzej i podići mu spomenik u tom gradu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading