Popović: Srbija ne prihvata ultimatume!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.07.2020

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske narodne partije i ministar Nenad Popović izjavio je da će najave da će Srbiji u Briselu biti uručen ultimatum da prihvati ulazak lažne države Kosovo u UN i druge međunarodne organizacije i time faktički prizna nezavisnost, samo će još više ujediniti srpski narod u odbrani, kako je rekao, "našeg svetog Kosova".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nenad Popović

- Nije ovo u našoj dugoj državnoj i narodnoj istoriji prvi pritisak na Srbiju da se odrekne svoje svete zemlje i temelja svoje vere, države i identiteta, zarad lažnih obećanja o nekakvoj maglovitoj svetloj budućnosti - istakao je Popović u saopštenju.

On je ukazao da Srbija kao stara evropska država nikada nije trpela bilo kakva poniženja koja se tiču njene državne nezavisnosti i time njenog prava da bude tretirana ravnopravno od strane svih međunarodnih subjekata.

- Uvek smo bili otvoreni za razgovor i mogući kompromis, ali nikada nećemo prihvatiti da nam sporazume diktiraju i nameću i da nas ponižavaju - naglasio je Popović.

On je ukazao da to nikada neće prihvatiti državno rukovodstvo Srbije, predsednik države i Vlada i ocenio da su se ocigledno, kako je naveo, "briselske birokrate zanele i previdele činjenice o tome šta je Srbija i šta je srpskom narodu Kosovo".

Popović je istakao da Srbija, kao i svaka suverena država, ima svoj Ustav prema kojem je Kosovo sastavni i neotuđivi deo Srbije da, uz to, Srbija, kao ravnopravni član međunarodne zajednice, poštuje Rezoluciju 1244, koja je najrelevantniji međunarodni dokument koji potvrđuje njen teritorijalni integritet po pitanju KiM.

- Ako je naše državno rukovodstvo spremno za razgovore, to ne znači da je slabo, niti da mu možete gurati na sto gotova rešenja koja ponižavaju Srbiju, pogotovo ne u vezi sa Kosovom - naglašava Popović.

On je dodao da suverena i nezavisna Srbija očekuje od svakog ko sa njom želi da pregovara da je uvažava i tretira kako zaslužuje njena vekovna državna tradicija, jer i ona svakog u međunarodnoj zajednici poštuje i uvažava i to je više puta svojim odnosom prema partnerima i dokazala.

- Želimo da pregovaramo, ultimatume uvek odbacujemo. To su Srbi i Srbija - naglasio je Popović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading