Đilas teroriše DS! Lutovac je samo marioneta

Autor:

Vesti

26.02.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik DS Zoran Lutovac ne saziva sednicu Glavnog odbora stranke po nalogu tajkuna i lidera SZS Dragana Đilasa, koji mu je to zabranio kako se funkcioneri demokrata ne bi izjasnili da li su za izbore ili ne.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas i Zoran Lutovac

Po scenariju Đilasovog glavnog operativca Lutovca, rasulo u DS traje već mesecima, a klin u mrtvački kovčeg nekada vladajuće partije u Srbiji dodatno ukucava sam lider, svesno kršeći statut stranke. Kako saznaje Srpski telegraf iz izvora bliskog demokratama, iako je krajnji rok za zakazivanje sednice 29. februar, do nje sasvim sigurno neće doći jer Đilasu odgovara da se članovi GO nikada ne sastanu.

- Lutovac svesno krši statut i ne zakazuje sednicu kako bi sprečio da se demokrate konačno opredele da li podržavaju izlazak na izbore koji zagovaraju Paunović i Zelenović ili podržavaju Đilasa i Obradovića u bojkotu koji bi najviše oštetio upravo demokrate - objašnjava naš izvor.

ODLAGANJE PO NALOGU

Dodaje da je Lutovac svestan da više nema većinu na organima stranke, te je u dogovoru sa Đilasom odlučio da odlaže odluku što je moguće duže.

- Njegov zamenik Paunović i predsednik IO Dušan Kostadinović, ali i veliki broj članova GO, očekuju da se povede rasprava o učešću na lokalnim i republičkim izborima. Međutim, Lutovac ne želi da se o tome priča jer bi to bio kraj uticaja Đilasa na donošenje odluka u DS. Veliki broj lokalnih odbora nakon odluke demokrata iz Šapca želi da se bori na izborima za ulazak u lokalne skupštine i spas DS, a to nije u skladu sa planom konačnog uništenja koji je napravio Đilas, a koji sprovodi Lutovac. Đilas mu je dao više od 250.000 evra i time ga obavezao da isključi DS iz političkog života u Srbiji na čemu ovaj vrlo uspešno radi - zaključuje naš sagovornik.

Moj stav

Nebojša Krstić

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Nebojša Krstić

Ne sećam se da se ikad desilo da predsednik DS protivno statutu odbija da zakaže GO. Ali pošto je očigledno da on nije autonomna ličnost već samo Đilasov servis, Lutovčev potez je očekivan. Radi se o pokušaju sprečavanja članova GO da glasaju o napuštanju neprirodnog Saveza u kome su

Jedan od potpredsednika stranke i član GO Branislav Lečić kaže za Srpski telegraf da poziv za sednicu očekuje svaki čas jer njeno zakazivanje, kako tvrdi, pokazuje ozbiljnost političkog ponašanja predsednika tako značajne partije.

- Niko od članova GO još uvek nije dobio poziv, pa smo svi u očekivanju jer je održavanje sednice neophodno. Hteo - ne hteo, Lutovac mora da je zakaže jer se na GO odlučuje o svim važnim pitanjima, pa i o tome da li Paunović izlazi na lokalne izbore. Oko toga mi moramo da se dogovorimo, da vidimo šta je tu dobro, a šta loše. DS jeste u SZS, ali moj predsednik je Lutovac, a ne neko drugi, pa stoga i očekujem poziv od njega - navodi Lečić.

Ovako su funkcioneri DS govorili o stanju u toj partiji

 

Dragoljub Mićunović

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Dragoljub Mićunović

Pokušavao sam, predlagao sam da se svi vrate u DS, ali se onda pojavilo pitanje novca. Stranka je ostala u dugovima. Ja sam tražio da se izveštaji prikažu i da se dugovanja saniraju, ali je to odmah ućutkivano

Radoslav Milojičić Kena

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Radoslav Milojičić Kena

Političkoj partiji su važni politika, organizacija i finansije. Politika nam je doživela debakl mešanjem s Dverima, raspušteno je 75 odbora, finansijski nijedan odbor nije dobio pomoć za struju, telefon, prostorije, dok se ne zna gde je 300.000 evra za koje je Ðilas rekao da ih je vratio DS

Aleksandra Jerkov

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Aleksandra Jerkov

Mi u DS već godinu dana ne razgovaramo ni o kakvim političkim temama, češće se dešava da se odluke donesu negde drugde, pa onda stranački organi samo treba da ih potvrde i verifikuju. U takvoj situaciji svako radi onako kako misli da treba i kako veruje da je najbolje

Lutovac juče nije odgovorio na naša pitanja, dok je Đilas, umesto odgovora na pitanje da li sprečava sednicu Glavnog odbora DS, ovako odgovorio:

Lečić: DS jeste u SZS, ali moj predsednik je Lutovac, pa stoga i očekujem poziv od njega

- Je l' vas bude bar malo sramota kad pročitate ove laži koje pišete? Da li vas je bar malo sramota što ste deo organizacije koja piše laži o meni, zbog kojih moju decu maltretiraju u školi?

Paunović još čeka, Zelenović ide na izbore

Zamenik predsednika DS Saša Paunović, koji je i predsednik opštine Paraćin, tražio je od vrha DS da se izjasne o njegovom zahtevu da na lokalu u gradu koji vodi izađe na izbore uprkos bojkotu koji je proglasio SZS.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Saša Paunović

- Mi jesmo tražili saglasnost i sada stranka može da promeni odluku o bojkotu u tom delu, može da odluči da neće menjati odluku o bojkotu ili da donese neku treću odluku i tek nakon toga mi možemo da znamo šta nam je činiti i sami donesemo odluku - rekao je Paunović u "Utisku nedelje".

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Nebojša Zelenović

Podsetimo, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović doneo je odluku da izađe na izbore nakon čega je njegova partija Zajedno za Srbiju isključena iz Saveza za Srbiju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading