LETI PERJE U DS ZBOG OBRADOVIĆA: Božović i Jerkovljeva žestoko napadaju Lutovca

Autor: Tanjug

Vesti

20.02.2020

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Video klip lidera Dveri Boška Obradovića na Tviteru u kojem govori kako je loše za Srbiju što u njoj borave migranati, što su brojni korisnici te društvene mreže osudili kao rasistički, ponovo je podelio članove Demokratske stranke, jer je poslanica DS Aleksandra Jerkov uz kritike Obradovića "prozvala" lidera DS Zorana Lutovca što on to nije učinio.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/Tanjug/T. RADOVANOVIĆ/R. PRELIĆ
Na krv i nož: Božović, Lutovac i Jerkovljeva

- Evo, kad neće Zoran Lutovac, ja ću. Zbog svih demokrata, a i zbog zdravog razuma. Ne može se tvrditi da migranti prljaju srpsku čistotu, ne može se Vesić slati u provinciju umesto u zatvor, ne može se sedeti sa radikalima u koaliciji. Zapravo, može, ali ne sa nama - napisala je Jerkov na Tviteru.


Na njen stav osim tviteraša, reagovali su i članovi DS-a, pa i predsednik stranke Lutovac:

- Tvit je prva Liga, jedino što nije istina da nisam reagovao. Ovo je zbog pravih demokrata.

U raspravu se uključio i poslanik DS Balša Božović, koji, inače, deli stavove sa Jerkov, i poručio Lutovcu da su "te teme preozbiljne za naše društvo" da bi Lutovac sebi dozvolio "malicioznost" prema Jerkov, koja kako on tvrdi zbog svojih stavova trpi pretnje i najgore uvrede više godina unazad.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija


Osim Božovića, komentar predsednika DS-a na račun Jerkov primetio je i jedan tviteraš:

"Imenica "liga" se piše malim početnim slovom, osim ako niste želeli da Vašu potpredsednicu Jerkov, koja je na stranačkim izborima dobila najviše glasova, omalovažite što je iz LSV došla u DS, pa valjda zato ne spada u prave demokrate".

Tviteraši su bili podeljeni, neki su podržali Jerkov i Božovića, dok su pojedini stali na stranu Lutovca i ukazali da se potpresednica ne obraća predsedniku stranke u vezi sa ozbiljnim temama preko tvitera.

U prepisci sa jednim tviterašom Jerkov je ponovila svoj stav da DS nema šta da traži u Savezu za Srbiju za koji se, kaže, ispostavilo da je potpuno drugačiji od onoga što je trebalo da bude kada je DS pre 18 meseci donelo odluku da mu se priključi.

Pojedini tviteraši osudili su što se demokrate među sobom raspravljaju, i to javno, te je jedna korisnica te društvene mreže upitala čemu pravljanje razlike i podela među demokratama na "prave", "lažne", "krive".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading