Šetnja Šlajzom i salašom

Autor:

Vesti

24.09.2017

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opština Vrbas obiluje lokacijama od izuzetnog istorijskog i kulturnog značaja. Ipak, mesta poput salaša Jegričke ili Čarnoka predstavljaju destinacije koje ne smete da ne obiđete ukoliko vas put nanese u ovaj kraj Vojvodine.

RepublikaFoto: instagram.com/tatjana_taya
Vrbas obiluje turističkim potencijalom

Šlajz je jedno od najpopularnijih izletišta u Vrbasu jer predstavlja mesto za odmor, sport, zabavu i ribolov. Obala je uređena i prilagođena kupačima, a pruža i mogućnost šetnje uređenom stazom.

Salaš Čobanski je oaza zelenila i tišine u kojoj ćete pronaći mir i na trenutak se sjediniti sa prirodom. Salaš sa uređenom baštom i velikim travnjakom vratiće vas u prošla vremena i obezbediti idealno mesto za okupljanje i druženje.

Keltsko naselje Čarnok je utvrđenje elipsastog oblika opasano bedemom i okružen rovom. U ovom arheološkom naselju pronađeni su veoma vredni predmeti stari više od 2.000 godina.

Vetrenjača u Ravnom Selu podignuta je na mestu gde je nekada bila deponija, a danas privlači pažnju kako svojom unutrašnjošću tako i spoljašnjim okruženjem. Njen vlasnik slikar Vladimir Stepanov pretvorio ju je u atelje.

Okružuje je 400 različitih vrsta cveća i drveća, nekoliko jezeraca sa drvenim mostićima i gejzirima.

Park prirode Jegrička je izuzetno atraktivno mesto za organizovanje programa edukacije, rekreacije i razvoj eko-turizma. Odlikuje je bogatstvo flore koju čini 76 vodenih i močvarnih biljaka. Na Jegrički je dosad registrovano 198 vrsta ptica i 20 vrsta ribe. D. S.

NAPOMENA: Stavovi izneti u ovom tekstu nužno ne izražavaju stavove opštine Vrbas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading