ŠIPTARIMA SE OVO NEĆE DOPASTI: Američki diplomata otkrio da Trampa više ne zanima Priština!

Autor: intermagazin.rs

Vesti

04.06.2019

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki specijalni izaslanik za Kosovo Kristofer Hil kaže da Evropa kada je u pitanju Kosovo ne može da računa na podršku administracije Donalda Trampa, jer je, kako navodi, Vašington praktično digao ruke od kosovskog pitanja.

Foto: Tanjug/AP
Donald Tramp

On za "Dojče vele" kaže da "unilateralizam" Trampove administracije čini da SAD "postanu nevažne tamo gde bi trebalo da budu važne", kao recimo u rešavanju preostalih pitanja na Balkanu.

- Nadao sam se da će (Majk) Pompeo bolje razumeti ova pitanja nego teksaški menadžer za naftu i gas Reks Tilerson, ali to traje duže nego što je prihvatljivo. Evropa ovo zbilja mora da vidi kao "čas Evrope" - kaže Hil.

Naglašava da Evropa ovim treba da se bavi znajući da je "američka stolica prazna" po nekim od ovih pitanja.

Hil navodi i da mu je žao što pet članica EU još nije priznalo Kosovo, ali da razume njihove razloge jer, kako kaže, svako ima "svoje Kosovo".

Foto: Promo foto

- Mislim da pitanje Kosova ostaje pitanje koje deli Evropu od njenog cilja da postane celovita i u miru - rekao je Hil.

Prema njegovim rečima, priča o promeni granica je samo "simptom" kosovskog problema i zato to nije čarobno rešenje.

- Ja bih ostavio teritorijalna pitanja kao vrstu završnog elementa bilo kakvog dogovora - kaže Hil i dodaje da u međuvremenu treba pričati o svim drugim problemima, koji su primarni između Beograda i Prištine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading