Vidojković prešao sve granice tekstom "Tijanina diktatura"! Jurić mu brutalno odgovorio: Siluješ i se*eš po mrtvoj devojčici!

Autor: telegraf.rs

Vesti

23.05.2019

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Važno je da si mi u tekstu silovao ćerku i posr*o se na njen grob", poručio je Igor Jurić, otac ubijene Tijane i inicijator Tijaninog zakona, kao odgovor na tekst pisca Marka Vidojkovića pod naslovom "Tijanina diktatura", objavljen na portalu Buka, u kome Vidojković kritikuje nedavno donete izmene Krivičnog zakonika.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Igor Jurić

Marko Vidojković, opozicioni aktivista i pisac, na prilično eksplicitan način oštro je napao vladajuću većinu zbog usvojenih izmena Krivičnog zakonika koji je u javnosti prepoznat kao "Tijanin zakon".

U svom komentaru Vidojković je, između ostalog, rekao kako se vladajuća većina Tijani "direktno posr*la na grob, donevši "Tijanin zakon" kojim je, nasuprot svim civilizacijskim dometima, uvedena doživotna kazna bez uslovnog otpusta za ubice nemoćnih lica, dece i trudnica...". Pisac je nadalje ocenio kako će, po njegovom mišljenju, izmena Krivičnog zakonika samo služiti za obračun sa političkim neistomišljenicima.

Njegove reči i kontekst u kome se pominjalo ime ubijene devojčice, veoma su pogodile Tijanog oca, Igora Jurića, koji je u komentaru na Fejsbuku odgovorio Vidojkoviću kako je u ovom tekstom on "silovao njegovu ćerku".

- Pokušavam da na veliki broj gadosti ne reagujem ali nekad ne mogu da izdržim i pokleknem pred samim sobom. Da li se ti Marko, ovim načinom ophođenja prema jednoj mrtvoj devojčici, razlikuješ od istih onih koje kritikuješ?

Marko, da li si svestan da su svi ti zakoni , koje ti navodiš u tekstu postojali i pre ovog, izglasanog pre neki dan koji spominješ ? Da li si svestan toga ili svesno obmanjuješ javnost ? Želim da znam. Ali hajde da mislim da ne znaš, pa ću pokušati da ti objasnim.

RepublikaFoto: Foto Dragan Kadić
Marko Vidojković

"Razlika" je što je umesto tadašnjih 40 godina sa uslovnim otpustom posle 26,7 godina, sada priprećena doživotna sa uslovnim otpustom posle 27 godina. Ako sadašnja vlast ima tu moć da te osudi na doživotnu sa uslovnim otpustom posle 27 godina, koja je razlika za političkog protivnika ako ga je osudila na 40 godina zatvora sa mogućnošću uslovnog otpusta posle 26,7 godina koja je za iste te zločine postojala i pre uvođenja kazne doživotnog zatvora? Pitam te koja?

Molim vas, zbog moje porodice, zbog Saške i Mirjane, ne spominjite Tijanu. Ovo nije bila inicijativa za "Tijanin zakon", on je odavno uveden . Ja sam inicijator zakona , spreman sam za uvrede , spreman sam sve da istrpim ali vas molim i preklinjem, ne spominjite više Tijanu u bilo kom kontekstu - zaključio je Jurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading