SMENJUJU 28 DIREKTORA: Disciplinske mere u školstvu

Autor: Tanjug

Vesti

01.09.2017

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete Mladen Šarčević predložiće školskim odborima u 28 škola da smene direktore zbog propusta tokom male mature, kao i da se pokrene disciplinski postupak protiv 27 supervizora, saznaje Tanjug u resornom ministarstvu.

RepublikaFoto: Tanjug
Predložena je i smena 27 supervizora

Iz Ministarstva prosvete ističu da bez obzira na to nije ugrožena regularnost male mature.

Šarčević je danas sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković i pokrajinskim sekretarom za obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoranom Miloševićem posetio Osnovnu školu "22. decembar" u Donjoj Trepči kod Čačka.

Na pitanje novinara, kako komentariše protest zbog smene direktora škole u Čačku, Šarčević je poručio: "Kad čuju koliko će smena biti, štrajkovaće još više".

- Pojedini direktori su sebi organizovali podršku. U Čačku smo pre dve, tri godine imali situaciju da je profesor sociologije maltretirao žensku decu. Direktori Medicinske i Prehrambeno ugostiteljske škole nisu reagovali kako treba. Roditelj dolazi, žali se Ministarstvu prosvete, ombudsman je morao da reaguje - rekao je Šarčević.

On je podsetio da Minstarstvo prosvete sada ima zakonsko pravo da postavi Školski odbor u dogovoru sa lokalnom samoupravom, koji će biti privremen i prinudan dok te mere traju.

- Pitam roditelje Čačka da li je potrebna podrška nekome ko nije radio svoj posao, a u obavezi je da zaštiti interes dece? - rekao je Šarčević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading