Antić: Ugljanin očajnički traži krizu u Sandžaku

Autor: Republika

Vesti

05.03.2019

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Svaki dosadašnji pokušaj Sulejmana Ugljanina da izazove krizu u Sandžaku je propao i najava da će organizovati ulične proteste u Novom Pazaru, kojima se pridružuje Savezu za Srbiju je njegov očajnički potez da proizvede tenzije u tom delu Srbije", ocenio je visoki funkcioner SPS i ministar u Vladi Srbije Aleksandar Antić.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Aleksandar Antić

Ugljanin je tražio da pitanje Sandžaka bude internacionalizovano, on otvoreno zagovara odvajanje Sandžaka od Srbije i ne priznaje institucije države u kojoj je bio čak i član Vlade. Separatizam Sulejmana Ugljanina direktna je reakcija na napore Republike Srbije i predsednika Vučića da se dugoročnim kompromisom reši pitanje Kosova i Metohije. Ugljanin želi da iskoristi trenutak kada Srbija rešava svoje najznačajnije pitanje da na mala vrata ostvari neostvarivo - da Sandžak odvoji od Srbije - navodi Antić.

On je podsetio da je Ugljanin u više navrata govorio o vlastima u Prištini kao o šampionima demokratije i zaštitnicima ljudskih prava, hrabreći njihovu politiku konflikta sa Srbijom.

- Njegovim pristupanjem Savezu za Srbiju ova koalicija dobija i otvorenog separatistu u svojim redovima, političara koji provocira krizu i nestabilnost u Srbiji, što je očigledno sredstvo SZS i njihovih čelnika Djilasa, Jeremića i Obradovića, za dolazak na vlast bez izbora - zaključio je Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading