Vučić u Minhenu: Razgovori o putu Srbije u EU i situaciji na KiM

Autor: Republika

Vesti

15.02.2019

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji učesvuje u radu Minhenske bezbednosne konferencije, imao je niz susreta sa zvaničnicima evropskih zemalja sa kojima je razgovarao o evropskom putu Srbije, situaciji na KiM i odnosima Beograda i Prištine, te da im je tom prilikom preneo zabrinutost zbog aktuelnih dešavanja.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

- Mislim da su dobro razumeli poziciju Srbije i da će zajedno sa nama pokušavati da pronađu rešenje za to. Jer, ako to ne budemo uradili, ako se stvari ne budu smirivale, imaćemo svi zajedno problem, a čini mi se da to niko ne želi i da to nikome nije dobro - rekao je Vučić za srpske medije u Minhenu.

Rekao je da je nakratko razgovarao sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini i da očekuje da večeras obave i duž telefonski razgovor, budući da ona napušta Minhen.

- Razmenili smo stavove, saznao sam neke nove stvari i rekao koliko je teška pozicija i situacija za nas, u kojoj vas neko drži tri meseca na anticivilizacijskim merama, koje znače štetu ekonomiji Srbije i ogroman su problem za srpski narod na KiM - rekao je Vučić.

Dodao je da je Mogerinijevu zamolio da se stavi u "našu kožu, naše cipele" i upitao šta bi drugi uradili na našem mestu.

Predsednik je danas razgovarao u Minhenu i sa potpredsednikom vlade i ministrom spoljnih i evropskih poslova Belgije Didijeom Rejndersom i sa državnim ministrom za Evropu i Ameriku u britanskom Forin ofisu Alanom Dankanom i sa političkim direktorom u Forin ofisu Ričardom Murom.

Istakao je i da je razgovarao sa predstavnicima Lazarda, konsultantima za Komercijalnu banku o ekonomskim temama, kao i sa ljudima iz Erbasa, o nabavci helikoptera.

- Kupujemo 12 helikoptera Erbasovih - tri pume H215 i devet H145. Devet stižu ove godine. To je ukupno oko 175 miliona, što su ogromna ulaganja, ali sve što nismo imali nikada, imaćemo u budućnosti.

- I bićemo po tom pitanju snazniji od svih ostalih, koji su naše veličine, kapaciteta i brojeva - rekao je Vučić.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading