Bivša pacijentkinja ogorčena na privatnu bolnicu: Užas u klinici "Adonis", jedva sam čekala da pobegnem!

Autor: J. D. J. - E. S. T

Vesti

17.01.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državne klinike su hoteli sa pet zvezdica u odnosu na ono što sam ja videla i doživela u privatnoj bolnici "Adonis" u Beogradu, kaže jedna čitateljka Srpskog telegrafa (ime poznato redakciji) koja je u ovoj klinici operisala tumor dojke.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Privatna bolnica "Adonis"

PREPORUKA SA ONKOLOGIJE

- Bolnica je više ličila na štalu nego na privatnu bolnicu. Toliko je skučena da ljudi preskaču jedni preko drugih, neuredno je i neuslovno. Sam prostor ima 100-120 kvadrata, dve sobe sa dva kreveta. Videla sam čoveka koji je ležao na kolicima jer nisu imali krevet da ga smeste. A debelo je platio operaciju. Posle intervencije ležala sam nekoliko sati, o meni je brinula sestra koja je bila divna i na moju opasku da je "Adonis" sve drugo osim bolnica, da je neuslovno, rekla da sam u pravu - ističe bivša pacijentkinja ove klinike koja je želela da podeli svoje negativno iskustvo u vezi sa ovom klinikom.

Ona naglašava i da je od sestre saznala da se doktori presvlače u špajzu i da imaju samo četiri kreveta, a da je za specijalnu bolnicu obaveza deset, što je, kaže, kasnije i sama našla u pravilniku.

Pala lampa tokom operacije

Naša sagovornica ističe i da je, razmenjujući iskustvo sa drugim pacijentima, saznala i da je doktoru tokom operacije lampa pala na pacijenta, ali i da su im svi medicinski aparati polovni i za otpad. Iz "Adonisa", međutim, tvrde da je oprema ispravna i da se redovno servisira.

- Jedva sam čekala da izađem iz tog užasa - kaže ona.

 

 

Operaciju je, napominje, platila u evrima, a to, prema njenim rečima, čine i svi ostali.

Doktori se presvlače u špajzu, klinika ima samo četiri kreveta, a za specijalnu bolnicu je obaveza deset, kaže nezadovoljna pacijentkinja

- A cene nisu male, naprotiv. Samo za salu uzimaju 500 evra. Čula sam i da su registrovani za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, a da rade operacije iz svih domena hirurgije. Tako to funkcioniše u ovoj bolnici, koja više liči na klanicu, i pitam se kako uopšte imaju dozvolu za rad i ko stoji iza njih - navodi naša sagovornica.

"ADONIS": Ispunjavamo sve uslove za rad uključujući i broj kreveta

Pakao u njenom životu je, priznaje, nastao onog trenutka kada je saznala da ima tumor dojke.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Privatna bolnica "Adonis"

- Onkologija mi je postala druga kuća. Pregledi, analize, trebalo je suočiti se sa istinom. Svaki odlazak na onkologiju za mene je bio bolan, poistovećivala sam se sa drugim pacijentima, proživljavala i njihovu i svoju sudbinu. Muž je želeo za mene najbolje. Dogovorili smo se da hirurško odstranjenje promena iz dojke uradim privatno. Preporuka lekara sa onkologije bila je specijalna bolnica "Adonis" na Banovom brdu. Tada je usledio još jedan pakao - priča ona.

PACIJENTKINJA: Operaciju sam platila u evrima, a cene nisu male, naprotiv. Samo za salu uzimaju 500 evra

ISPUNJAVAJU USLOVE

Na optužbe bivše pacijentkinje iz bolnice "Adonis" za Srpski telegraf odgovaraju da ispunjavaju sve uslove za rad, uključujući i broj kreveta, mada nisu naveli koliko ih tačno imaju. Ističu i da pružaju samo usluge koje proizlaze iz registrovane delatnosti prema nomenklaturi zdravstvenih usluga. Dodaju i da bolnica naplaćuje u dinarima, osim ukoliko se vrši plaćanje iz inostranstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading