Mlada doktorka se vraća u Pančevo sa Floride: Nije mi žao, lečiću ljude u Srbiji!

Vesti

27.12.2018

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vraćam se u Srbiju i jedva čekam da počnem da radim u bolnici u Pančevu, poručuje za Srpski telegraf Tamara Vranješ (26), doktorka iz Prijepolja, koja sa Floride dolazi u Srbiju. Tamara je jedna je od 60 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta, kojima su Vlada Srbije i Ministarstvo zdravlja omogućili zaposlenje i specijalizaciju. Mlada lekarka ubuduće će brinuti o pacijentima u opštoj bolnici u Pančevu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

PAKUJE KOFERE

Kada je dobila diplomu Medicinskog fakulteta 2017, Tamara je prihvatila ponudu da radi u Americi.

Sa diplomom lekara opšte prakse preletela je okean i proteklu godinu je provela brinući o pacijentima u bolnici na Floridi.

TATA DRAGO: Hvala Vladi i ministarstvu što mi vraćaju dete kući

Godinu dana kasnije situacija se promenila i mlada lekarka danas pakuje kofere za povratak u rodnu zemlju.

- Bila sam presrećna kada sam čula da sam dobila posao u Pančevu jer mi Srbija mnogo nedostaje. Iako ovde radim i lepo sam se snašla, život je drugačiji bez porodice i prijatelja koji me kod kuće čekaju - priča sa osmehom Tamara.

Posao za najbolje lekare

Najboljim diplomcima medicinskih fakulteta predsednik Aleksandar Vučić u Palati Srbije uručio je ugovore o zaposlenju. Posao u različitim zdravstvenim ustanovama dobilo je 60 mladih lekara, koji će već od Nove godine početi da leče pacijente širom Srbije.

Predsednik je mladim lekarima poručio da niko neće moći da zaustavi jačanje Srbije i da su oni, u pravom smislu te reči, ti koji treba da grade budućnost zemlje.

- Važno je da radite, da se borite, trudite i pokažete odgovornost, kao što ste to činili i do sada. Nastavite da radite onako kako ste studirali - posavetovao ih je Vučić.

Osim za diplomce, svečani prijem priređen je i za pacijente koji su ove godine dobili novu šansu za život presađivanjem organa. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar tom prilikom poručio je mladim lekarima da je pred njima težak ali čestit zadatak i da ne sumnja da su spremni, sposobni i kadri da odgovore na sve izazove koje ta profesija sa sobom nosi.

- Svi ovi ljudi zajedno, mladi lekari, ali i pacijenti, otpočeli su ove godine neke nove životne puteve. Jedni su dobili posao i specijalizaciju, a drugi organ. I jedni i drugi dobili su budućnost, to je naš najveći uspeh - rekao je Lončar.

Ova mlada i ambiciozna doktorka priznaje da su pojedini prijatelji iz Srbije bili iznenađeni ovom odlukom, ali i presrećni zbog njenog povratka.

- Zahvalna sam Vladi Srbije i Ministarstvu zdravlja na ovoj šansi. Posao u struci znači mnogo, prvenstveno za sticanje rutine, veštine i izgradnje nas samih kao stručnjaka i ljudi. Potrudiću se da pančevačka bolnica bude zadovoljna mojim radom i trudom. Znam da me i dalje čeka mnogo rada i velikih odluka, ipak sa dosta entuzijazma ulazim u novu 2019. - zadovoljno zaključuje Tamara, čiji je prosek ocena na kraju studija bio vrtoglavih 9,67.

PONOSNI TATA

Na prijem za najbolje diplomce u Palati Srbije juče je, u Tamarino ime, došao njen otac Drago Vranješ.

- Naša ćerka sama je odlučila da se vrati. Ona u Americi ima dobre uslove, radi u jednoj ambulanti, ali nedostaje joj porodica. Mislim da je ovo dobra odluka, jer nigde nije kao kod kuće i, ko god može da se vrati, treba to da uradi. Zahvalan sam Vladi i ministarstvu na prilici koju su joj pružili i što mi vraćaju dete kući - kaže Vranješ za naš list.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading