VUČIĆ: Priština nije odustala od novih mera jer su se probudili, već im je NEKO REKAO!

Autor: Tanjug

Vesti

12.12.2018

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da odluka prištinskih vlasti o neuvođenju daljih mera protiv Beograda pokazuje da pritisak na njih deluje, da nije tako teško kao što nam se govorilo i da je taj koji ga je izvršio to trebalo na takav način da učini i po pitanju taksi na srpsku robu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Vučić je podvukao da Priština mora da razume da je neophodno praviti dogovore, a ne silom pokušati ostvariti svoje ciljeve.

Nema sreće dok se ne ukinu takse

- Mi bi sada trebalo da kažemo kako nam je laknulo i kako smo srećni. Imamo taksu od 100 odsto, formiraće vojsku za dva dana, a treba da govorimo kako smo srećni što nisu ko zna šta uradili. Sve dok se ne ukinu takse, dok Priština ne razume da je potrebno da pravimo dogovore i razgovore, a ne protivpravnim putem, pravnim nasiljem, ne daj bože fizičkim nasiljem da neko ostvaruje svoje ciljeve, neće biti velike sreće - naglasio je Vučić.

Predsednik Srbije je istakoa da se pokazalo i po ovome juče da kada neko želi da izvrši pritisak na Prištinu, to nije tako teško kao što su nam govorili. 

"Hoćete da glasate za te lopove?"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas opoziciji da neće podleći pritisku sa ulice, ali da može da im da izbore, što je najdemokratskiji način za rešavanje problema u jednoj zemlji.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara da li je blizu odluke o raspisivanju prevremenih izbora, rekao da nije, ali da kaže da, za razliku od predsednika Francuske Emanuela Marona, nije spreman da ugrožava javni dug Srbije, da se dodvorava bilo kome.

- Provodili smo teške, ozbiljne i odgovorne reforme, da bih ja lagao i varao narod, samo da da bih kupio sebi šest ili 12 meseci na vlasti. Hoćete narode da glasate za te lopove, nesposobne da bilo šta urade za državu, sposobne samo sebi da pune džepove - evo prilike glasajte za njih. Ali otom potom. Za nas je sada KiM najvažnija tema. Imamo još važnih ekonomskih reformi bitnih vezano za Duing biznis listu da uradimo, pa onda ćemo razmatrati i to pitanje - naveo je Vučić.

- Posle dva ili tri dana koliko su Haradinaj i svi ostali ponavljali da slede nove mere, odjedanput svi su odustali od novih mera. To nisu učinili zato što su se tako probudili, već zato što im je to neko rekao. Taj koji im je rekao oko novih mera, jer je shvatio da mi više bukvalno nemamo gde, da smo u ćošku ćoška, i da posle toga moramo da se štitimo i branimo, taj neko bi trebalo to isto i na takav način kaže za taksu. Zadovoljan sam što je nemački ministar spoljnih poslova na korektan način izneo zahtev za ukidanje taksi. Videćem šta će svi drugi da kažu - rekao je Vučić novinarima u Abu Dabiju.

RepublikaFoto: pixabay.com

Amerika gleda Kosovo kao svoje dete

Na informacije da iz SAD stižu poruke da Srbija treba da odustane od aktivnosti na povlačenju priznanja nezavisnoti Kosova i da će Priština onda ukinuti takse, Vučić je podsetio da Amerika Kosovo posmatra kao svoje čedo, dete, o kojem govori kao da je već tinejdžer.

- Mislim da ćemo čuti još mnogo razloga i stvari, mnogo uslova koje moramo da ispunimo da bi oni ukinuli takse. Sve to možemo da slušamo, ali nikakvog smisla nema. To je ono što su hteli da naprave potpuno novu poziciju, da u trci na 100 metara odu 15 metara napred, a da budemo srećni kada se vrate pet metara unazad. Na to nećemo pristati. Nije važno koja je stvar u pitanju - poručio je predsednik Srbije.

Kazao je da imamo sve vreme tešku političku borbu u kojoj moramo da istrajemo i izborimo se za najviše što možemo da dobijemo.

Ne daju Kosovo bez rata

- Da li će biti skorog i dobrog rešenja - ako ga vi vidite recite koje je, ako ga vidi bilo ko neka kaže - podvukao je Vučić.

Albanci, podsetio je, što se njih tiče imaju državu završenu, i bez kakvog velikog rata neće dozvoliti da to bude drugačije, i po cenu ko zna kolikih gubitaka.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Waffenruhe

12.12.2018 17:41

Pristina samo tera svoju pricu, ali Srbija to nece dozvoliti.

saran

13.12.2018 05:57

Ipak Pristina moze da podlegne pritiscima kada pritisci dodju od EU.