Siniša Mali objavio: ŠESTOG MAJA PENZIONERI DOBIJAJU 30 EVRA

Autor:

Vesti

25.04.2021

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali gostovao je na TV Prva gde je govorio o državnoj pomoći.

RepublikaFoto: printscreen/TV Prva
Siniša Mali na TV Prva

Ministar u emisiji govori o finansijskoj pomoći države privredi i građanima.

- Ovo je treći paket pomoći građanima, obezbedili smo novac. Treće nedelje maja isplatićemo pomoć svim građanima na Kosovu i Metohiju, a na predlog predsednika Vučića, za nezaposlene 200 evra, a za sve ostale po 100 evra. Ne moraju da se prijavljuju, već su svi u našoj evidenciji - rekao je Mali.

Od potpunog ekonomskog kraha i zemlje na rubu finansijskog kolapsa, stigli smo do stabilne ekonomije, lidera u regionu i države koja beleži najveće stope rasta u Evropi.

Ministar je najavio da isplata počinje od 6. maja, a tog datuma dobiti penzioneri dobiti svojih prvih 30 evra, a 12. maja će početi isplata svim punoletnim građanima koji se do tada budu prijavili.

- Najstarijim sugrađanima, kojih ima više od 1,7 miliona, isplatiti 6. maja prvih 30 evra, a drugi deo u novembru. Dodatnu pomoć od 50 evra dobiće u septembru - rekao je ministar finansija.

Mali je precizirao da će 7. maja 30 evra dobiti građani koji su na služenju zatvorskih kazni i korisnici socijalne pomoći.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Od 12. maja krećemo da isplaćujemo 30 evra za sve koji se prijave do tada, a očekujemo da ćemo do 20. maja svima koji se prijave isplatiti prvoh 30 evra.

Dodao je da će 10. maja biti drugi put isplaćeno 50 odsto minilane zarade za sve koji su se prijavili u aprilu.

- Prijava počinje 28. aprila i traje do 15. maja za sve građane Srbije, otvara se portal trezora, tri su neophodne informacije koje treba popuniti. Jednom se prijavljujete za obe pomoći, penzioneri i korisnici socijalne pomoći se ne prijavljuju - podsetio je Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading