(FOTO) BUNDEVA ZA GINISA DOLAZI IZ PROKUPLJA

Autor: Svetlana Ravić

Vesti

05.10.2018

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Stanković iz prokupačkog sela Bele Vode na svom imanju proizveo je bundevu tešku 52 kilograma! Ovo je najveća do sada koja je ubrana u ovom kraju, a ponosni proizvođač kaže da je tajna u starom srpskom semenu cerovače!

RepublikaFoto: S.T./S.R.
Dejan pored bundeve

- Prošle godine sam prvi put prozveo jednu tešku 42 kilograma. Nisam mogao da verujem koliko je teška kada sam je stavio na vagu. Onda sam ostavio seme i ove godine dobio bundevu težu 10 kilograma. Kada je počela da premašuje težinu od prošle godine, oduševio sam se. Tajna je u semenu cerovače, koja je jedna od najstarijih vrsti bundeva na ovom području - ponosan je Dejan na svoj rod.

Ona je jedini primerak, a ostale su od 20 do 25 kilograma. Dejan dodaje da je sam ubrao i popeo u prikolicu i da će da je pokloni.

- Na sreću, fizički sam prilično spreman,pa sam uspeo sam da je podignem. I iz nje ostavlјam seme, a pokloniću je već znam kome- tajanstven je naš sagovornik.

RepublikaFoto: S.T./S.R.
Dejanova bundeva

Iako ne odaje kome je namenio najveću ikada proizvedenu bundevu, već sada se nada da će naredna godina biti oš bolјa.

Bundevama ne treba neka preterana nega. Dovolјno je da se polivaju i da je seme dobro. Ostalo uradi priroda...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading