(FOTO) DRAMATIČNE SCENE NA BEŽANIJSKOJ KOSI! Stanari u strahu od najezde osa, spasava ih ALPINISTA!

Autor: Republika

Vesti

17.06.2021

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Toplo vreme, naročito pred kišu, redovno mami na stotine osa iz njihovih osinjaka, a one zatim nadleću zgrade na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

RepublikaFoto: printscreen/RTS
Najezda osa na Bežanijskoj kosi

Strah i zabrinutost stanara povećava i činjenica da se ne zna gde im je tačno matica. Službe koje su stanari zvali da im pomognu kažu da nisu nadležne.

 

Stambena zgrada gde su se nastanile ose locirana je na Bežanijskoj kosi, ali isti problem imaju i Beograđani u drugim delovima grada tokom letnjeg perioda.

Stanari solitera na Bežanijskoj kosi kažu da su prvo pozvali Gradsko stambeno preduzeće, odakle su ih uputili na Upravu za veterinu. U Upravi za veterinu su dobili informaciju da više nemaju službu koja se bavi suzbijanjem insekata i da pozovu Zavod za biocide.

Međutim, u Zavodu za biocide rečeno im je da oni trenutno ne rade suzbijanje insekata s obzirom na to da se bave dezinfekcijom zbog epidemije koronavirusa.

Jedna stanarka solitera navodi da situacija nije prijatna i da svi moraju da budu pažljivi i obazrivi.

- Obraćali smo se ovim institucijama koje mogu da nam reše problem. Ima i dosta ljudi sa decom malom, alergični su i moramo nekako to da rešimo - rekla je stanarka zgrade.

Situacija je toliko loša da neki stanari već mesec dana ne smeju da otvore prozore, jer se plaše da će im rojevi osa ući u stan.

U cilju rešavanja ove prirodne nepogode, angažovana je privatna firma, a prema navodima medija, žitelji ovog dela Bežanijske kose moraće da angažuju - alpinistu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading