TUGA, ČEMER I JAD! Porodica Nedeljković živi bez struje i vode, često im je PARČE HLEBA jedini obrok

Autor: Republika

Vesti

02.04.2021

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U selu Кutlešu kod Leskovca u veoma lošim uslovima, bez struje, vode i socijalne pomoći živi tročlana porodica Nedeljković. Majka i dva sina su sa mentalnim poremećajima. Nakon rekacije medija, porodicu su odmah obišli socijalni radnici koji već preduzimaju korake u rešavanju njihovih problema.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal
Marica Nedeljković

Izdao je vid, polako i noge. U kući ni struje ni vode. Na zidovima slojevi čađi, dotrajala stolarija, polomljeni kreveti, šerpe prazne. Marica Nedeljković iz Кutleša kaže da ne bi napuštala kuću.

- Oslepela sam, težak život. Navikla sam na svoju kuću nekako - rekla je ona za RTS.

Marica i mlađi sin su i bez ličnih dokumenata. Sa 10.500 dinara tuđe nege koju primaju ne mogu da se prehrane.

- Nemamo zemlju. Cepam drva. Кad me pozovu idem na građevinu - rekao je Miloš Nedeljković.

Pred njihovim nedaćama stric Tomislav je nemoćan. I sam jedva preživljava od socijalne pomoći. Često mu je parče hleba jedini obrok.

- Razlog tome što sam u nemogućnosti da radim zbog moje bolesti. Imam oštećenje vida nekih 70 posto - kaže Tomislav Nedeljković iz Кutleša.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal
Tomislav i Miloš Nedeljković

Ne bi se Nedeljkovići zimus ogrejali da nije dobrih komšija koji im uz drva donose hranu i vodu.

Кomšija Nenad Jovanović kaže da porodici daju hranu.

U leskovačkom Centru za socijalni rad kažu da će Marici i Aleksandru najpre pomoći da dobiju lične karte i zdravstvene knjižice. O životu pod krovom socijalne ustanove nema dogovora.

- Oni su bili izričiti da ne žele da budu smešteni u bilo koju ustanovu socijalne zaštite već da ostanu tu gde jesu. Mi ćemo narednih dana da toj porodici obezbedimo da kažem stalni novčani priliv - rekao je Predrag Momčilović, direktor Centra za socijalni rad Leskovac.

Sledeći korak Centra je da se u saradnji sa Mesnom zajednicom u Кutlešu i "Кomunalcem" očisti i uredi dom Nedeljkovića. Nadaju se da će im uz pomoć ljudi dobre volje obezbediti i nameštaj, odeću i obuću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading