PULMOLOG SA VMC KARABURMA: Dolaze nam sve mlađi pacijenti sa teškom slikom, MERE SAMO ZA VIKEND NEMAJU NIKAKVOG EFEKTA!

Autor: Republika.rs

Vesti

07.03.2021

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pulmolog Đorđe Taušan iz Vojno medicinskog centra (VMC) "Karaburma" izjavio je danas da je broj hospitalizovanih u toj ustanovi sve veći, da 80 odsto pacijenata ima tešku kliničku sliku i da mere Kriznog štaba samo za vikend, nemaju efekta.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
VMC Karaburma

- Ove noći u bolnici Karaburma imali smo 22 prijema, a osam otpusta, ukupno imamo 97 pacijenata - rekao je Taušan za Jutarnji dnevnik RTS-a.


Dodao je da se menja starosna struktura pacijenata koji su sve mlađi i precizirao da najmlađi na lečenju u toj ustanovi ima 27, a najstariji 84 godine.

- Ranije je većina hospitalizovanih pacijenata bila starija od 60 ili 65 godina, sada je više mladih i posebno rizični su gojazni pacijenti sa hipertenzijom i dijabetesom - rekao je Taušan.

On je ocenio da nove mere Kriznog štaba ne donose ništa, da se broj zaraženih smanjuje prividno, i da je potrebno da mere traju najmanje 14 do 21 dan kako bi se smanjila transmisija virusa među mladima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading