(FOTO) Bugari otimaju Niš i Vranje! Vicepremijer objavio skandaloznu mapu

Autor:

Vesti

09.03.2021

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik premijera Bugarske Krasimir Karakačanov je skandaloznom čestitkom za 8. mart izazvao bes u regionu, i još jednom obznanio iredentističke tendencije stranke kojoj pripada, VMRO-BND.

RepublikaFoto: Printskrin/youtube.com
Krasimir Karakačanov

Na pozadini čestitke koju je objavio u ime svoje stranke VMRO-BND, pored stilizovane figure žene sa detetom i reči "tradicija, porodica, vrednosti", jasno se vidi i mapa velike Bugarske.

Prema toj karti, u sklopu Bugarske se nalaze cela Republika Severna Makedonija, delovi Grčke, ali i srpski gradovi poput Niša i Vranja.

Taj koncept datira iz 19. veka, i bilo je predviđeno da upravo te teritorije zauzima nezavisna Bugarska. Ipak, te granice su ostale samo nedosanjani san Sofije, izuzev kratkih perioda Prvog i Drugog svetskog rata, kada su na okupiranim teritorijama počinjena zverstva čiji je krajnji cilj bila bugarizacija stanovništva.

Честит празник!

Posted by Красимир Каракачанов on Sunday, 7 March 2021

Karakačanov je inače dobro poznat po ovakvim šovinističkim ispadima. Prošlog meseca on je Srbe nazvao "okupatorima" Makedonije, i pobunio se zbog navodnog jačanja srpskog kulturnog uticaja u Severnoj Makedoniji, pišu Novosti

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoran

09.03.2021 21:27

Pa ukoliko neko mislinda da Kosovo onda nek da i Nis a i Sandzak te Vojvodinu aptrin zemun ... Ukoliko neko misli da da srce onda ni ostali organi nisu bitni ...