BILA JE SAHRANA, MORALA SAM DA ODEM: Doktorka Grujičić otkrila kako se zarazila koronom, PA OBJASNILA ŠTA JE JEDINI LEK!

Autor: Republika

Vesti

10.11.2020

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom pogoršanja epidemiološke situacije, profesor doktor Zoran Gojković, neurohirurg i direkotr Instituta za onkologiju i radiologiju u Kliničkog centra Srbije Danica Gruijičić i dr Predrag Sazdanovićbili su gosti na RTS-u.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Danica Grujičić

O tome kakva je situacija na odeljenju onkoligije, dr Grujičić kaže: 

- U 2. i 3. talasu nijedan zaposleni nije dobio u Instiututu infefkciju, zaražavanje se desilo van Instuituta, na hirurgiji imamo 3-4 pacijenta koji su zaraženi. Sada imamo imamo rigoroznije mere, za 2- 3 dana ispraznimo celo odeljenje. Moram da se zahvalim Novaku Đokoviću koji nam je obezbedio aparat za čišćenje i  dezinfekciju vazduha - kaže doktorka i dodaje da su ponovo ograničili broj pregleda. 

Korona bukti u Srbiji, a doktorka Grujičić je uputila apel svima kako bi zaustavili širenje.

- Moj apel svima je nikakvo okupljanje, ni na otvorenom ni na zatvorenom! - kaže načelnica onkoligije koja je i sam preležala koronu. 

- Ja sam koronu dobila tako što sam nosila masku na otvorenom, ali na malom prostoru je bilo mnogo ljudi i tako sam se zarazila. Prdržavala sam se mera, ali bila je sahrana, morala sam oda idem - kaže dr Danica. .

- Moraćemo da se naviknemo na virus, pojaviće se kovid 23, moramo biti spremni i pridržavati se mera koje sprečavaju da se širi. Naši pacijenti se više plaše raka nego kovida. Tri dana sam imala samo tegobe, 2 nedelje sam bila u samoilozaciji, 5 nedelja mi je bilo portrebno da dođem na odeljenje, da mogu da radim. Nije to izmišljotina, niti bolest koja ne postoji. Jedini pravi način je vakcina - kaže dr Grujičić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading