Patrijarh Irinej i ministar Lončar pozvali građane da se pridržavaju epidemioloških mera za vreme slava

Autor:

Vesti

19.10.2020

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegova Svetost Patrijarh Irinej i ministar Lončar pozvali građane da poštuju epidemiološke mere i tokom krsnih slava

RepublikaFoto: youtube.com/ Banijaško Srce
Foto: Ilustracija

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej i ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar pozvali su danas sve građane Srbije da se i u narednom periodu, i prilikom krsnih slava, pridržavaju protivepidemijskih mera u cilju očuvanja javnog zdravlja. 

RepublikaFoto: Ministarstvo zdravlja

Na današnjem sastanku u Patrijaršiji, na kojem je prisustvovao i Klinike za infektivne i tropske bolesti doc. dr Goran Stevanović, ministar Lončar je Njegovu Svetost Patrijarha Irineja upoznao sa aktuelnom epidemiološkom situacijom u našoj zemlji, kao i pripremljenosti zdravstvenog sistema na novi pik korona virusa. Ministar je tom prilikom istakao da će zdravstveni radnici i ovoga puta učiniti sve da očuvaju zdravlje naših građana, ali da je neophodno da se poštuju mere kako bi se epidemija držala pod kontrolom. 

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Patrijarh Irinej

Njegova Svetost Patrijarh Srpski g. Irinej istakao je da SPC i Ministarstvo zdravlja imaju isti cilj, zdravlje i dobrobit građana naše zemlje, i pozvao sve građane na solidarnost i jedinstvo.

RepublikaFoto: Ministarstvo zdravlja

Krsne slave su događaji koji simbolišu našu duhovnost, baštine našu tradiciju, okupljaju i čuvaju naše porodice, a danas, u vremenu epidemije, imaju i poseban značaj, jer načinom na koji se proslavljaju i obeležavaju direktno utiču na očuvanje javnog zdravlja. 

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Zlatibor Lončar

U skladu sa tim, Njegova Svetost Patrijarh  srpski g.Irinej i ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar pozvali su građane da se u svakoj situaciji pridržavaju protivepidemioloških mera, a da krsne slave proslave na način kojim neće ugroziti zdravlje i živote svojih najbližih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading