Novinar Sport kluba stigao na beogradski aerodrom i postao PETMILIONITI PUTNIK

Autor:

Vesti

08.12.2017

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" dočekao je danas petmilionitog putnika u ovoj godini. U pitanju je Nebojša Višković, koji je jutros rano krenuo u London, ne sluteći da će baš on biti zvezda ovog velikog jubileja.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Novinar Nebojša Višković

Nebojša je novinar Sport kluba. Kao nagradu je dobio dve avionske karte za bilo koju evropsku destinaciju i godišnju propusnicu za laundž deo Aurodroma "Nikola Tesla", prenosi Blic.

- Ja nikad nisam video ovoliko kamera na nekom sportskom događaju, ali sa razlogom jer je ovo zaista jedan veliki jubilej. Eto bio sam na pravom mestu u pravom trenutku.

Čestitam i sebi, ali i aerodromu na ovom jubileju. Igrom slučaja moj tata je stari jatovac, bukvalno ceo život je proveo tu, tako da izgleda ostaje porodična tradicija da imamo veze sa ovom firmom - istakao je Nikola na dočeku.

Na dočeku petomilionitog putnika bili su premijerka Ana Brnabić, gradonačelnik Siniša Mali i direktor Aerodroma Saša Vlaisavljević.

Direktor Aerodroma kaže da se do kraja godine očekuje više od 5,3 miliona putnika, što će biti kruna pozitivnog trenda porasta broja putnika u poslednjih 18 meseci.

- U ovoj godini bližimo se zaradi između 28 i 29 miliona evra, broj putnika veći je za 51 odsto, a vrednost akcija Aerodroma povećana je četiri puta. Poslednje četiri godine pokazale su se kao najbolje u istoriji Aerodroma - rekao je Vlaisavljević.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije rekao je da je uspešno poslovanje Aerodroma dokaz ogromne promene na bolje, kako Beograda tako i Srbije.

- Kada sam učestvovao u dogovorima sa Etihadom, bili smo na ivici bankrota, a sada je ovo najbrže rastući Aerodrom u regionu. Ponosan sam kao Beograđanin što Beograd ima najbolji Aerodrom, najbolju nacionalnu kompaniju i nikada veći broj gostiju - kaže Mali.

Prisutnima se obratila i predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, koja je rekla da su izvanredni rezultati poslovanja Aerodroma posledica napora sadašnje i prethodne Vlade Srbije kao i pokazatelj da je Srbija na pravom putu.

- Beograd je postao sedište Transportne zajednice, a dobili smo i da jedini grad u sveti pored Ciriha gde će se održati najveći svetski skup inovatora "Word Minds" bude u Beogradu - rekla je Brnabić.

Dočeku petomilionitog putnika prisustvovao je i predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež koji je rekao da je neprocenjiva vrednost onoga što je Aerodrom uradio za privredu Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading