OBEĆANO - ISPUNJENO: Mali i Vesić obišli rekonstruisanu zdravstvenu stanicu u Prnjavoru

Autor: Tanjug

Vesti

08.11.2017

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić obišli su rekonstruisanu zdravstvenu stanicu u voždovačkom selu Prnjavor, koja je donedavno bila neuslovna i ruinirana. Kako je gradonačelnik tom prilikom podsetio, obećanje da će se ona srediti dato je u martu ove godine.

RepublikaFoto: beograd.rs
Gradski menadžer i gradonačelnik Beograda u Prnjavoru

- Zdravstvena stanica u Prnjavoru danas je jedna od lepših u čitavom gradu. Ona je još jedan dokaz politike grada da gde god da živite morate da imate jednake uslove i jednak kvalitet života, sa sređenim ambulantama, školama, vrtićima i adekvatnom infrastrukturom. Korak po korak i iz dana u dan obećanja ispunjavamo - naveo je Mali.

Investirano više od milijarde

Gradonačelnik je napomenuo da je u poslednje tri godine investirano više od milijardu dinara u domove zdravlja, a kupljeno je i 55 novih vozila.

On je još jednom podsetio da su otvorene ambulante u Jajincima, Kumodražu 1 i 2 i naselju Stepa Stepanović, kao i domovi zdravlja na Labudovom brdu i u Malom Mokrom Lugu, a za sledeću godinu planirane su slične investicije i u Obrenovcu, Ugrinovcima i na Banjici. 

- Sa ovakvim programom ćemo nastaviti jer je cilj da se primarna zaštita obezbedi ljudima u njihovom neposrednom životnom okruženju. Beograd se menja zarad vaše i naše dece - rekao je Mali.

On se posebno osvrnuo na rezultate rada na teritoriji Voždovca i pobrojao da je samo u Ripnju u protekle tri godine urađeno sedamdeset kilometara primarne i sekundarne vodovodne mreže, dvadeset novih autobuskih stajališta i pedesetak nekategorisanih puteva, ukupne dužine oko dvanaest kilometara.

Takođe se u Ripnju proširuju školski i predškolski objekti, rešen je problem klizišta na Timočkom putu i radi se regionalni put Ripanj-Barajevo od oko četrnaest kilometara.  
 

RepublikaFoto: beograd.rs
Vesić i Mali u razgovoru sa građanima

Gradski menadžer Goran Vesić istakao je da se u protekle tri godine vodilo mnogo više računa o podavalskim naseljima nego ranije. 

Ravnomeran razvoj prestonice

- Prošla beogradska vlast je u periodu od 2009. do 2013. godine posredstvom Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u sva prigradska naselja uložila ukupno 400 miliona dinara, odnosno sto miliona godišnje. Mi smo od 2014. do 2017, dakle za tri godine, uložili 1.250.000.000 dinara, odnosno 416 miliona godišnje i to na najbolji način potvrđuje ono što je kazao gradonačelnik - da svi delovi Beograda moraju da se razvijaju na isti način. Put, javni prevoz, zdravstvenu zaštitu, školu, moraju da imaju svi, bez obzira na to da li žive u Prnjavoru, na Terazijama, u Lazarevcu ili na Paliluli i mi ćemo nastaviti s tom politikom i u narednom mandatu - kazao je Goran Vesić.

On je istakao da pored predsednika opština, veliku pažnju pitanjima prigradskih opština pridaje i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji je bio u svakom od ovih naselja i ne prođe nijedan dan a da ne pozove i pita za urađeno. Vesić je podvukao da kada postoji svest o zajedništvu i spremnost na rad, novac uvek može da se nađe i uloži u poboljšanje života građana. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading