Vesić: Obrenovac je u potpunosti zaštićen!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.06.2020

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obrenovac je u potpunosti i neće biti proglašena ni redovna i vanredna odbrana od poplava, jer za tim nema potrebe, kaže zamenik gradonačnika Beograda Goran Vesić.

Foto: Grad Beograd
Goran Vesić

Vesić je danas u Obrenovcu obišao nasip u Belom polju, ispod autoputa "Miloš Veliki", kako bi se uverio da su preduzete sve mere zaštite od eventualnih poplava.

Trstenica, Tamnava i Kolubara su potpuno pročišćene, rekao je Vesić i dodao da je zajedno sa EU očišćeno oko 67 kilometara kanalske mreže, korita reka...

- Sve crpne stanice smo rekonstruisali i na sedam mesta gde su bili probijeni nasipi 2014. godine, ti nasipi su potpuno rekonstruisani -naveo je Vesić.

On je rekao da su Sava i Dunav na metar i po od redovne odbrane od poplava i da ne postoji nijedan problem na teritoriji Obrenovca.

Kako je istakao, čak i tamo gde se uvek izliva voda, u naseljima Poljane i Konatice, nije došlo do izlivanja.

- Danas se vidi koliko je veliki posao država uradila u Obrenovcu od 2014. godine, jer on danas nije ugrožen. Čak nismo uveli ni redovnu odbranu od poplava upravo, zato što je ogroman posao ovde urađen od 2014. godine - rekao je Vesić.

Dodao je da se danas u Obrenovcu pokazalo šta znači kada država stane iza lokalne samouprave i kada se ulaže u preventivu.

- U kontaktu smo sa ljudima koje vode opštine u celom slivu Kolubare i kada bude prošao ovaj talas, obzirom da se naredna tri dana ne očekuju padavine, očekujemo da će se voda povući - rekao je Vesić.

Istakao je da neće biti proglašena ni redovna i vanredna odbrana od poplava, jer za tim, dodaje, nema potrebe pošto je voda u koritima reka, osim malih izlivanja.

Ponovio je da je Obrenovac potpuno zaštićen, ali da su nadležne ekipe ipak na terenu, ukoliko zatreba.

Vesić je nasip obišao zajedno sa državnom sekretarkom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljanom Popović Ivković, predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading