Uskoro ugovor o izgradnji deponije u Vinči

Autor: Tanjug

Vesti

25.09.2017

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predlog ugovora između Grada Beograda i francusko-japanskog konzorcijuma koji je pobedio na tenderu za deponiju u Vinči je najvažnija tačka koja će se naći na dnevnom redu sutrašnje sednice Skupštine grada, rekao je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na TV Pink.

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans
Deponija bi uskoro mogla da bude prošlost

On je dodao da će ukoliko ovaj predlog bude usvojen, ugovor biti potpisan do kraja meseca.

- Reč je o najvećem javno-privatnom partnerstvu koje se ikada dogodilo u Srbiji, u vrednosti od 300 miliona evra. Tu se od sedamdesetih godina deponuje otpad koji se sada već nalazi na dubini od 70 metara, skupljaju se gasovi zbog čega često dolazi do požara. Ovo je jedna od najneuređenijih divljih deponija u ovom delu Evrope. Strani partner će prvo sanirati deponiju, što je ogroman posao - rekao je Vesić.

On je naglasio da se u ovom konzorcijumu našla i jedna domaća kompanija - "Energoprojekt". 


Prema njegovim rečima, posle saniranja krenuće se sa izgradnjom čitavog niza postrojenja za preradu otpada.

On je dodao da se očekuje da će do kraja sledeće godine početi posao na sanaciji deponije, a grad je svoj deo obaveza završio, a to je rešavanje imovinskih pitanja i priprema svega što je potrebno da se realizuje ova investicija od 300 miliona evra.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading