Direktor Doma zdravlja Vračar o narkomanu: Odmah smo pozvali policiju i dali im snimke kamera, možda je do sad i uhvaćen

Autor: kurir.rs

Vesti

04.07.2019

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimak pacijenta Doma zdravlja "Vračar" koji, kako se navodi u objavi, povlači crtu, a potom šmrče neku supstancu, šokirao je Srbiju.

Foto: printskrin/googlestreetview
Dom zdravlja Vračar

Direktor ove ustanove Miroslav Dimitrović kaže da se incident dogodio u utorak između 13 i 14 časova, u toku međusmene, a problematičnog pacijenta je medicinskoj sestri na šalteru prijavio jedan od pacijenata.

- Mi nemamo iskustva sa ovakvim stvarima do sada. Mi smo videli snimak i to se desilo na šalteru opšte prakse, jednom od tri šaltera koja imamo u zgradi na tom odeljenju. Ne mogu da odgovorno tvrdim kada se tačno desilo, ali mislim da je to incident koji se dogodio u utorak - tvrdi on.

Kako kaže, drugi pacijenti su medicinskim radnicima skrenuli pažnju da se jedan muškarac u čekaonici sumnjivo ponaša. 

- Pozvali smo policiju, ali ne znam da li su ga uhvatili ili ne jer je odmah otišao. Imamo tri ulaza zgrade, 2.400 pacijenata dnevno, i on je verovatno izašao na jedan od njih. Imamo lepu saradnju sa policijom sa Vračara, oni su na nekih 100 metara odavde i došli su odmah posle 2 minuta. Međutim, mi smo veliki Dom zdravlja, imamo šest spratova. Ne možemo da legitimišemo i proveravamo svakog pacijenta koji ulazi u zgradu, to ne bi imalo nikakvog smisla. Imamo kamere, ali nemamo obezbeđenje jer je policija blizu - istakao je Dimitrović.

On je dodao da su iz policijske stanice tražili snimke i da veruje da su dosad našli muškarca iz videa, ali da nema detaljan uvid šta se dogodilo.

- Mi moramo da primimo svakog pacijenta, ako je sada uhapšen, kada bude pušten, on će doći ponovo kod lekara i mi ga moramo primiti. Sve pacijente koji imaju karton kod nas moramo da primimo - zaključio je Dimitrović.

Podsetimo, na društvenim mrežama se pojavio video snimak zasad neimenovanog muškarca kako šmrče neku supstancu u čekaonici Doma zdravlja "Vračar".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading