Crkvenjakov kandidat DS za gradonačelnika Beograda?!

Autor: Tanjug

Vesti

24.08.2017

21:45 >> 21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji direktor RTS i ambasador Srbije u Bugarskoj Aleksandar Crkvenjakov najozbiljniji je kandidat Demokratske stranke za gradonačelnika Beograda

RepublikaFoto: youtube.com/ RTS 3 - Zvanični kanal
Laska mu da bude gradonačelnik Beograda: Aleksandar Crkvenjakov

Mogućnost da baš on bude nosilac liste prvi put je pomenuta još pre nekoliko meseci, ali se od toga odustalo u vreme dok je još bila aktuelna saradnja demokrata sa Pokretom slobodnih građana Saše Jankovića.

Bio prva opcija

- Crkvenjakov je prvobitni predlog našeg predsednika Dragana Šutanovca, ali su se planovi u međuvremenu promenili. Pre dva dana smo razgovarali u užem krugu rukovodostva, jedna od tema su bili i beogradski izbori i tada je, s obzirom na novonastale okolnosti, ponovo aktuelizovan ovaj kanddidat - navodi sagovornik "Blica" iz vrha stranke.


Konačna odluka još nije doneta i stranački organi bi tek trebalo da se izjasne o Crkvenjakovu kao nosiocu liste.

- Crkvenjakov ima ozbiljnu karijeru. Po obrazovanju je arhitekta, pisao je i objavljivao knjige o Beogradu, urbanizam je oblast u koju se razume, vodio je veliki štem kakav je RTS. Osim toga, ima veliku prepoznatiljivost, i to više lika nego imena, jer je vodio nacionalni dnevnik - navodi sagovornik list iz vrha DS.


Kao potencijalni kandidati DS na beogrdskim izborima do sada su pominjani potpredsednica stranke Tamara Tripić i general Sreto Malinović.

Sam Crkvenjakov kratko je za "Blic" rekao da mu "baš laska" pominjanje u tom kontekstu.

I Tripićeva hoće u fotelju

Izvor "Blica" iz DS kaže da eventualna kandidatura Crkvenjakova ne isključuje Malinovića i Tripićevu jer postoji mnogo odgovornih pozicija u gradu. 

Takođe na sednici Predsedništva DS, održanoj preksinoć, kao mogući koalicioni partneri pomenuti su NS Zorana Živkovića i SDS Borisa Tadića.


Aleksandar Crkvenjakov postao je član DS januara ove godine, a u toj stranci vodi resorni odbor za spoljnu politiku. Bio je ambasador, direktor RTS, poznato TV lice i blizak saradnik Zorana Ðinđića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading