Junker o ručku sa Putinom i Trampom: Bilo je zanimljivo slušati ovu dvojicu momaka!

Autor: Tanjug

Svet

12.11.2018

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker rekao je danas da je bilo zanimljivo slušati američkog i ruskog predsednika, Donalda Trampa i Vladimira Putina, na ručku u nedelju u Jelisejskoj palati.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žan Klod Junker

Oni su prisustvovali ceremoniji obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, a tim povodom je francuski predsednik Emanuel Makron priredio svečani ručak u Jelisejskoj palati. Junker, koji je sedeo do ruskog predsednika, a preko puta Trampa, rekao je: "Bilo je zanimljivo slušati ovu dvojicu momaka", preneo je briselski Politiko.

Prema Junkeru, trgovinski razgovori u julu sa američkim predsednikom Donaldom Trampom "nisu bili zabavni". Razgovori, koji su trajali šest sati, bili su, kako je naveo Junker, prilično oštri s vremena na vreme.

- Nije bilo zabavno, ali...zato nemamo novi trgovinski rat između SAD i Evrope - rekao je Junker.

On je rekao da zagovara transatlantske odnose, jer, kako je naglasio nismo mogli da uradimo toliko mnogo stvari u Evropi bez aktivne podrške SAD.

- EU "radi na svim nivoima" da izbegne porast trgovinske napetosti sa SAD - dodao je Junker.

- Moramo da budemo sigurni da evropske vrednosti nisu u opasnosti - rekao je Junker te zaključio da su EU "potrebni ti trgovinski sporazumi".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading