ROTŠILDI STOJE IZA TROVANJA SKRIPALJA JER HOĆE RAT SA RUSIJOM

Autor:

Svet

30.03.2018

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki analitičar Din Henderson optužio je članove moćne porodice Rotšild, za koje teoretičari zavere tvrde da iz senke vladaju čitavom planetom, da stoje iza trovanja dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja (66) i njegove ćerke Julije (33) jer im je cilj da za to međunarodna zajednica optuži Rusiju.

RepublikaFoto: Tanjug/Ap
Vuče konce: Dejvid Rotšild

Multimilionerima iz SAD, kako navodi Henderson, bio je potreban samo dan da u svim najznačajnijim medijima na zapadu bez opipljivih dokaza plasiraju vest o umešanosti Moskve u pokušaj ubistva nekadašnjeg agenta, što su vlade velikog broja država prihvatile kao jedinu istinu. Prema rečima tog analitičara, Rotšildima je cilj izazivanje svetskog sukoba, koji bi pre svega bio usmeren na slabljenje ili pak uništenje Rusije jer bi to njima donelo profit.

500 hiljada milijardi procenjeno bogatstvo Rotšildovih

- Nakon neuspele lažne istrage američkog tužioca Roberta Mjulera o navodnoj ruskoj umešanosti u američke predsedničke izbore 2016. Rotšildi su preko britanskog MI6 izmislili efikasniji propagandni instrument da bi se izveo napad na Rusiju. Navodno rusko trovanje Sergeja Skripalja brzo se proširilo na naslovnicama glavnih medija, a svako ko se usudio da to dovede u pitanje ili da traži dokaz o udelu Kremlja u tom slučaju ubrzo je napadan. Najbolji primer je lider laburista u Britaniji Džeremi Korbin, koji je nakon trovanja Skripaljevih 4. marta naveo kako nema dovoljno dokaza za optužbe protiv Rusije, zbog čega su ubrzo London preplavili plakati na kojima je predstavljen kao izdajnik. Protiv njega se povela i kampanja da je antisemit - istakao je Henderson i dodao da je na sličan način prošao i šef Bele kuće Donald Tramp, koji je najpre čvrsto stajao na strani Rusije kada su u pitanju Skripaljevi, istakavši da neće komentarisati taj slučaj dok ne vidi dokaze.

- Otišao je toliko daleko da je uprkos preporukama savetnika pozvao Putina i čestitao mu izbornu pobedu. Međutim, odmah posle toga videli smo jednosatni intervju porno-glumice Stormi Danijels, koja je iznela pikanterije o navodnoj seks-aferi s Trampom. On je zatim izašao u javnost s objavom da će proterati ruske diplomate - podseća Henderson.

On objašnjava i da je udarna pesnica Rotšildovih za krojenje javnog mnjenja i huškanje Zapada protiv Putina smeštena u Atlantskom veću, koje ta porodica i finansira.

- Veće je nastalo kao deo Atlantske unije, koja je otvorila svoju prvu kancelariju u Americi i to u prostoru u Njujorku, koji je obezbedio lično Nelson Rokfeler. Inače, glavni zadatak Atlantskog veća jeste promovisanje saradnje SAD i Evrope. Interesantno je da je njegov predsednik Džejms Džons 2009. dao ostavku na tu poziciju kako bi postao savetnik za nacionalnu bezbednost Barake Obame. Džejmsov naslednik u veću je bio Čak Hagel, koji je, međutim, takođe podneo ostavku i postao Obamin sekretar za odbranu. I drugi funkcioneri Barakove administracije, kao što su Suzan Rajs, Erik Šinseki, En-Mari Sloter i Ričard Holbruk, poznat i kao arhitekta raspada Jugoslavije, prethodno su radili u Atlantskom veću - naglasio je Henderson, inače autor velikog broja knjiga i radova u kojima razotkriva spletke u vrhu američke politike i politike Zapada.

Henderson: Svi koji su branili Rusiju u vezi sa slučajem "Skripalj" nazvani državnim neprijateljem. Tako je prošao i Džeremi Korbin

Podsetimo, pravi haos u svetu nastao je nakon trovanja Skripaljevih nervnim agensom novičokom u britanskom gradiću Solsberiju. Sergej Skripalj je Rus koji je devedesetih odavao tajne Moskve britanskim obaveštajcima iz MI6, a 2010. je razmenjen sa agentima koji su na zapadu radili za Rusiju. Amerika i 19, od 28 zemalja EU, optužile su Moskvu da stoji iza toga uprkos negiranju Kremlja, zbog čega su proterali više od 150 ruskih agenata sa svojih teritorija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading