(VIDEO) DRAMA U PARIZU: Sneg izazvao toliki haos da je zatvoren i AJFELOV TORANJ!

Autor: Tanjug

Svet

07.02.2018

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putnici u saobraćaju u regionu Pariza suočavaju se od jutros sa teškoćama zbog 15 santimetara snega koji je napadao tokom noći i niskih temperatura, a prema prognozama temperature će biti još niže. Zatvorena je i glavna turističika atrakcija Ajfelov toranj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
U lepoti Ajfelovog tornja može samo da se uživa izdaleka

Ajfelov toranj u Parizu zatvoren je zbog loših vremenskih prilika i obilnog snega koji je prekrio francusku prestonicu.

Turisti su bili prinuđeni da se dive ovoj znamenitosti i simbolu Pariza sa obližnjih ulica prekrivenih snegom, javljaju agencije.

Prema pisanju portala Frans lokal, vlasti su apelovale na vozače da ne koriste automobile, otežan je tramvajski saobraćaj, dok je autobuski u prekidu.

Kako se navodi, odloženi su svi avionski i železnički polasci.

Portparol ministarstva unutrašnjih poslova kazao je da je oko 2.500 policajaca, vatrogasaca, žandarma i drugog osoblja angažovano u regionu Il de Frans, kako bi se stvari što pre vratile u normalu.


Tokom noći, mnogi putevi na zapadu i severoistoku u regionu Pariza su bili blokirani, tako da su vozači proveli noć u svojim automobilima, a kako je policija saopštila, u toku je evakuacija 1.500 do 2.000 osoba koji su zaglavljeni na autoputu južno od Pariza.

Oko 230 osoba provelo je noć na Orli aerodromu, dok je oko 700 spavalo na železničkim stanicama, a otkazani su i vozovi koji saobraćaju od Pariza do aerodroma Orli i Šarl de Gol.

Beskućnici i migranti, koji inače spavaju u šatorima u kanalu Sent Martin, bili su prebačeni u centar za smeštaj gde su prenoćili.

U 25 francuskih departmana i dalje je na snazi narandžasti meteo alarm zbog lošeg vremena i leda na putevima.

U utorak je zbog loših vremenskih prilika bio zatvoren Ajfelov toranj, a turisti su mogli da se dive ovoj znamenitosti i simbolu Pariza sa obližnjih ulica prekrivenih snegom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading