(VIDEO) POSLE AMERIKE GORI I EVROPA ZBOG IZRAELA I PALESTINE! Demonstranti kamenovali sinagoge i palili zastave, tuče paralisale gradove

Autor: Republika.rs

Svet

12.05.2021

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tenzije sa Bliskog istoka prelile su se i na Stari kontinent.

RepublikaFoto: Youtube/ The Sun
Protesti u Londonu

U Nemačkoj su napadnute dve sinagoge, dok su u Londonu protesti protiv Izraela postali nasilni.


U Bonu je sinoć više mladića bacalo kamenje na sinagogu. Na licu mesta policija je zatekla i tri papira sa arapskim natpisima, a na trotoaru naišli su na izraelsku zastavu koja je bila zapaljena. Tri muškarca starosti između 20 i 24 godine privremeno su lišeni slobode.

U Minsteru policija vodi istragu nakon paljenja izraelske zastave ispred sinagoge u tom nemačkom gradu. Svedoci tog  čina pozvali su policiju, koja je uhapsila 13 osoba. Protiv svih će biti podnete prijave.

S druge strane La Manša, u Londonu, održani su masovni protesti u znak podrške Palestini.

Aktivisti koji su mahali zastavama, transparentima i plakatima izašli su u utorak na ulice engleske prestonice da pozovu na prekid sukoba. U jednom trenutku došlo je do žestokog sukoba demonstranata i policije.

Britanski mediji prenose da je do okršaja došlo kada je policija pokušala da otprati sa skupa manju grupu pro-izraelskih demonstranata.

Bivši lider laburista Džeremi Korbin bio je na protestu i obratio se hiljadama demonstranata koji su uzvikivali "Ruke dalje od Jerusalima!"

Do sukoba pristalica Izraela, s jedne, i Palestine, s druge strane, došlo je i u američkom gradu Njujorku, gde je policija jedva razdvojila zavađene strane.    

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading