ORBAN UPERIO PRST U EU: Nužan uvoz vakcina sa istoka jer je Brisel "zabrljao"!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

14.03.2021

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brisel je "zabljao" sa nabavkom vakcina protiv korone, Mađarska je zbog toga u nevolji i nužan je uvoz vakcina sa istoka, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Viktor Orban

U jutrošnjem intervjuu za radio Košut, Orban je podsetio da je u Izraelu "skoro završena" imunizacija celog stanovništva, u Velikoj Britaniji je vakcinisano 30 do 40 odsto građana, a EU se taj broj ne pomera sa 6,8 odsto vakcinisanih.

- Sve to jasno ukazuje da nešto nije u redu i to nije ni političko pitanje, ni optužba, niti bilo kakav izraz antipatije prema EU ili birokratiji u Briselu, već činjenica. Tako stoje stvari: zabrljali su - rekao je Orban, prenosi MTI.


Orban je podržao inicijativu austrijskog kancelara Sebastijana Kurca, koji je zajedno sa vladama Češke, Slovenije, Bugarske i Letonije predložio da se održi samit EU o nabavci i raspodeli vakcina.

- Vidimo da neke zemlje dobijaju više, a neke manje - kazao je Orban i predočio da bi se Mađarska našla u nezgodnoj situaciji da nije naručila 3,5 miliona kineskih i ruskih vakcina s kojima je do sada već vakcinisano pola miliona Mađara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading