(FOTO) HOLLYBOOB UMESTO HOLLYWOOD: Sramno skrnavljenje kultnog natpisa

Autor: Republika

Svet

02.02.2021

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka policija uhapsila je šest osoba zbog menjanja čuvenog holivudskog natpisa. Naime, oni su promenili slovo u natpisu pa je umesto "Hollywood" pisalo "Hollyboob".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

The Los Angeles Times prenosi da su pet muškaraca i jedna žena viđeni na video nadzoru dok su menjali slova na natpisu. Kada je stigao policijski helikopter, mogli su da vide kako se grupa vraća niz strmi teren prema čuvenom Mulholland Driveu. Policija ih je stigla, ali njihov identitet nije objavljen. 

Optuženi za prekršaj

- Incident se ne može klasifikovati kao vandalizam "jer znak nije oštećen", uhapšeni će biti optuženi za prekršaj i pušteni - rekao je kapetan policijske uprave Los Anđelesa (LAPD) Steve Lurie. 

Jedan od uhapšenih rekao je policajcu da je geg urađen u nastojanju da se poveća svest o raku dojke.

 

 

Zbog ovog incidenta prisustvo policije biće povećano. Znak nije dostupan javnosti, mada posetioci mogu da posete okolni park Griffith. Znak održava grupa koja se zove Hollivood Sign Trust.

Ikona za LA

Predsednik poverenja Mark Panatier rekao je da je promena znaka pogrešna bez obzira na uzrok rekavši da je žalosno što se tako važna ikona za grad LA ne ceni.

- Ovo je ikona koja služi za vizuelno potkrepljivanje važnosti Holivuda, ne samo za grad LA već i za svet -dodao je on.

Pre četiri godine znak je čuveno izmenjen da glasi "Holliveed" kada su cerade korišćene za menjanje oba slova "O" u "E".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading