NOVI AMERIČKI PREDSEDNIK ODMAH POTPISAO UKAZE! Srđa Trifković za Srpski telegraf upozorava: Jasno je kuda ovo vodi!

Autor:

Svet

21.01.2021

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već prvog dana kada je zaseo u fotelju predsednika SAD Džozef Bajden potpisao je 12 ukaza. Svi do jednog odnosili su se na poništenje odluka njegovog prethodnika Donalda Trampa, što je nezabeleženo u američkoj istoriji.

Foto: Tanjug/AP
Džozef Bajden

Bajden je u ovalnom kabinetu, između ostalog, potpisao ukaze o nameri da SAD ponovo pristupe Pariskom sporazumu o klimi i Svetskoj zdravstvenoj organizaciji. Novi šef Bele kuće potpisao je i ukaze o obustavljanju izgradnje zida na granici sa Meksikom, kao i ukidanje zabrane ulaska u SAD državljanima nekih većinski muslimanskih zemalja, ali i ukaz da imigranti posle osam godina stiču pravo na američko državljanstvo.

Kako za Srpski telegraf upozorava profesor Srđa Trifković, jasno je kuda ovo vodi.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Srđa Trifković

- Ukaz o sticanju državljanstva odnosi se, pre svega, na Latinoamerikance, koji u čak 80 odsto slučajeva glasaju za Demokratsku stranku. Na ovaj način Bajden želi da obezbedi partiji da preko glasova Latinoamerikanaca večno vladaju u SAD. Videćemo šta će na ovo da kažu republikanci - rekao je Trifković.

Klinton zaspao na inauguraciji

Dan nakon zvaničnog proglašenja Džoa Bajdena za 46. američkog predsednika ceo svet bruji o snimku s njegove inauguracije. Naime, Bajdenov predsednički govor nije bio zanimljiv jednom od njegovih prethodnika Bilu Klintonu, koji je naočigled svih zaspao. Kamere su uhvatile Klintona kako drema tokom ceremonije, a snimak je odmah preplavio društvene mreže.

Novi šef Bele kuće je naložio i produženje moratorijuma na otplatu dugova da bi se sprečilo izbacivanje iz stanova ljudi koji su u teškoj ekonomskoj situaciji zbog korone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading