AMERIKA GORI! Pens neće da smeni Trampa! HAOS U NAJAVI!

Autor: Republika

Svet

13.01.2021

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens ne prihvata apele demokrata i pojedinih republikanaca da se pozove na 25. amandman američkog Ustava i smeni odlazećeg predsednika Donalda Trampa, prenosi CNN.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Pens je to saopštio u pismu koje je predao predsednici Predstavničkog doma iz redova demokrata Nensi Pelosi.

Sada, svega osam dana pred istek predsedničkog mandata Vi i demokrate zahtevate da se kabinet i ja pozovemo na 25. amndman. Ne verujem da je takav postupak u najboljem interesu naše nacije ili u skladu sa našim Ustavom - napisao je Pens.

On je u pismu dodao i da nije "popustio pred političkim pritiskom da mimo svojih ustavnih ovlašćenja utiče na ishod izbora".

Isto tako, neću ni sada popustiti ni pred naporima Predstavničkog doma da igram političke igre u ovim tako ozbiljnim vremenim u životima naše nacije - napisao je Pens.

Potpredsednik je naglasio i da bi pozivanje na 25. amandman "na takav način bio strašan presedan" i pozvao Pelosi i sve ostale članove Kongresa da "smanje tenziju i rade na ujedinjenju naše zemlje dok se svi pripremamo za inauguraciju novoizabranog predsednka Džoa Bajdena".

Pens se takođe obavezao da će raditi na mirnom i glatkom prenosu vlasti u preostalim danima.

Predstavnički dom je nekoliko sati kasnije ipak formalno izglasao i odobrio rezoluciju u kojoj se traži da predsednik Tramp bude smenjen sa funkcije putem pozivanja na 25. amandman, a zbog nasilnih nemira i napada na Kapitol prošle nedelje.

 
U pomenutoj rezoluciji, demokrate u Predstavničkom domu pozivaju poptredsednika SAD "da odmah iskoristi svoja ovlašćenja prema članu četiri 25. amandmana i, zajedno sa ostalm članovima kabineta, izjavi ono što je očigledno – da predsednik SAD nije u stanju da uspešno obavlja dužnost".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Potok

14.01.2021 10:32

Mislim dabi tramp mogo da radi na onim zemljama koje su republikanske, i nji ujedini a zemlje koje su demokratske da bajdeno i njhvim demokratima da vode u propast kao štosu i počeli pre 30 godina. Tose vidi da je raspad Amerike neizbježan samo je pitanje koliko žrtava će dat da dođu do pravog sistema, tose vidi kaki sistem oni nama usiljuju. Njihova lubanja je pukla i pokazalo se da je njihova demokratija neprihvatljiva i da tamo vlada sila a ne ljudska prava kake oni zagovarjanju i pod tom krinkom smenjuju u drugim državama presednik bombardiranju uništavaju manje države tako da dođu do njihovog bogastva, naj gori je njihov cilj da pomažu i naoružavaju teroriste.