FBI UPOZORAVA: Ukoliko Tramp bude smenjen moguća ORUŽANA pobuna!

Autor:

Svet

12.01.2021

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Federalni istražni biro (FBI) upozorio je na mogućnost oružanih protesta u Vašingtonu i glavnim gradovima 50 američkih saveznih država ukoliko Donald Tramp bude smenjen pre isteka predsedničkog mandata, 20. januara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

To je objavio "Ej-Bi-Si njuz", navodeći da je FBI "dobio informacije da neidentifikovana naoružana grupa namerava da se 16. januara uputi u Vašington".

"Upozorili su da će se, ako Kongres pokuša da ukloni Trampa aktiviranjem 25. amandmana Ustava, dogoditi ogromni neredi", navodi se u izveštaju obaveštajne službe, objavio je novinar "Ej-Bi-Sija" Aron Katerski, prenosi Sputnjik.

Ta grupa je, kako se navodi, pozvala na upade u zgrade lokalnih i saveznih uprava ako Tramp bude opozvan pre inauguracije Džoa Bajdena kao novog američkog predsednika.

​Planirano je da protesti navodno traju sve do 20. januara, a da bi 17. januara na meti mogao da se nađe i Kapitol.

Neimenovani izvori su naveli da je FBI pozvao policiju da pojača bezbednosne mere širom zemlje.

Američke vlasti, naime, nameravaju da rasporede do 15.000 pripadnika Nacionalne garde u Vašingtonu uoči i tokom inauguracije Bajdena.

Podsetimo, republikanci u Predstavničkom domu američkog Kongresa blokirali su u ponedeljak zahtev demokrata za opoziv Donalda Trampa.

Demokrate su predložile rezoluciju kojom se potpredsednik Majk Pens poziva da pokrene postupak u skladu sa 25. amandmanom američkog ustava što bi omogućilo sklanjanje predsednika Donalda Trampa s funkcije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading