Predsednik Libana: U skladištu bilo 2.750 tona amonijaka

Autor: Tanjug, Republika

Svet

04.08.2020

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Libanski predsednik Mišel Aun izjavio je večeras da je nedopustivo da 2.750 tona amonijaka, za koji se pretpostavlja da je uzrok strahovite eksplozije u Bejrutu, bude u skladištu šest godina bez ikakvih bezbednosnih mera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto sa lica mesta

Aun je na Tviteru zatražio da odgovorni za ovaj propust budu ''najstrože kažnjeni'', preneo je Rojters.

Predsednika Libana smatra da bi u Bejrutu trebalo da bude proglašeno dvonedeljno vanredno stanje, nakon što je deo libanske prestonice razorila strahovita eksplozija u kojoj je poginulo najmanje 50 ljudi, povređeno više od 2.700 i načinjena je ogromna materijalna šteta.

Aun je za sutra sazvao Savet za vanredne situacije koji će doneti odluku o mogućem uvođenju vanrednog stanja u Bejrutu.


Abas Ibrahim, šef libanske opšte bezbednosti, rekao je ranije večeras da je eksploziju možda izazvao veoma eksplozivni materijal koji je oduzet sa broda pre izvesnog vremena i uskladišten u luci.

Libanski Vrhovni savet odbrane proglasio je ranije večeras grad Bejrut područjem pogođenim elementarnom katastrofom i predložio da se sutra uvede vanredno stanje u libanskoj prestonici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading