DA LI JE KORONA GENETSKI MODIFIKOVANA?! Američke obaveštajne službe došle do zaključka, evo šta kažu!

Autor: b92.net, Republika

Svet

30.04.2020

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američke obaveštajne službe zaključile su da novi koronavirus nije napravio čovek niti je genetski modifikovan, objavljeno je danas u saopštenju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako navodi kancelarija direktora Nacionalne obaveštajne službe, oni i dalje pokušavaju da utvrde da li je epidemija počela kontaktom sa inficiranim životinjama ili je rezultat greške u laboratoriji u Vuhanu, kineskom gradu gde je pandemija počela, prenosi agencija Frans pres.

U poslednje vreme pominje se nedokazana teorija da je laboratorija za infektivne bolesti u Vuhanu izvor globalne pandemije u kojoj je umrlo više od 220.000 ljudi u svetu.

- Obaveštajna zajednica slaže se sa širokim naučnim konsenzusom da virus Kovid-19 nije ljudski napravljen ni genetski modifikovan - navodi se u saopštenju iz službi SAD, prenosi AP.

- Nastaviće se sa rigoroznim ispitivanjem informacija i obaveštajnih podataka da se utvrdi da li je epidemija počela kroz kontakt sa inficiranim životinjama ili je rezultat nesretnog slučaja u laboratoriji u Vuhanu - dodaje se.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Naučnici kažu da je virus nastao prirodno kod slepih miševa. Ipak su državni sekretar SAD Pompeo i drugi ukazivali prstom na institut koji vodi Kineska akademija nauka.

Taj institut je sproveo važna istraživanja prateći poreklo virusa SARS, i nalazeći nove viruse od šišmiša i kako oni mogu da preskoče na ljude,navodi AP.

Kineska vlada saopštila je danas da bilo kakve tvrdnje da je korona virus procureo iz laboratorije "neosnovana i izmišljene ni iz čega".

Portaprol ministarstva spoljnih poslova Geng Šuang je naveo reči direktora instituta u Vuhanu Juan Džiminga prema kome ta laboratorija strogo primenjuje biobezbednosne procedure koje bi sprečile bilo kakvo ispuštanje nekog virusa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading