Merkelova učestovala u likvidaciji iranskog generala? Poslanici Bundestaga podneli tužbu protiv kancelarke

Autor: informer.rs, Republika

Svet

27.02.2020

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osam poslanika levice u nemačkom Bundestagu podnelo je tužbu generalnom tužilaštvu protiv nemačke kancelarke Angele Merkel i drugih članova federalne vlade zbog njihove povezanosti sa ubistvom iranskog generala Kasema Sulejmanija, prenosi agencija DPA, pozivajući se na dokument

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel

Kako se navodi, poslanici optužuju Merkelovu i članove vlade za saučesništvo u ubistvu Sulejmanija samim tim što ništa nisu preduzeli da spreče američki napad.

Razlog za optužbe nemačkih poslanika bili su izveštaji u kojima se navodi da podaci o napadima američkih bespilotnih letelica prolaze kroz američku vazdušnu bazu, koja se nalazi u saveznoj državi Rajna-Palatinat na jugozapadu Nemačke.

Poslanici tvrde da je nemačka vlada trebalo da spreči sprovođenje operacije ubistva Sulejmanija.

Komandant elitne iranske jedinice „Kuds“ pri Korpusu Čuvara Islamske revolucije general Kasem Sulejmani poginuo je prilikom napada američkih helikoptera na irački aerodrom u Bagdadu, nakon čega su tenzije između SAD i Irana dostigle vrhunac.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading