OGROMNA ŠANSA ZA ERUPCIJU VULKANA: Na Baliju evakuisano oko 100.000 ljudi!

Autor: Tanjug

Svet

27.09.2017

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 96.000 ljudi napustilo je područje u blizini vulkana Agung na Baliju, iz straha da bi moglo da dođe do erupcije vulkana Agung, saopštili su danas bezbednosni zvaničnici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šanse da dođe do erupcije Agunga ogromne

Prema rečima portparola Agencije za migracije u nesrećama Sutopa Purva Nugroha, šanse da dođe do erupcije vulkana su veoma velike.

- Međutim, ne možemo da predvidimo kada će se to dogoditi - dodao je Nugorho, preneo je AFP.

Portparol Agencije za migracije u nesrećama je rekao da povećana seizmička aktivnost vulkana ukazuje da magma nastavlja da se kreće prema površini.

Indonežanske vlasti pripremaju se i da preusmere letove na 10 aerdoroma na ostrvu, ukoliko dođe do erupcije, preneo je Rojters.

Ministar saobraćaja Budi Karja izjavio je da će tih 10 aerodorma služiti kao alternativa ukoliko aerodorm Ngurah Rai bude zatvoren.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Evakuisano oko 100.000 ljudi

Vlasti su proglasile najviši stepen upozorenja zbog ogromnog povećanja seizmoloških aktivnosti, upozoravajući da bi erupcija na popularnom turističkom ostrvu mogla biti neizbežna. Kako se navodi, zabeleženo je podrhtavanje tla, a lava je počela da izlazi na površinu.

Poslednja erupcija vulkana Agung desila se 1963. godine, kada je poginulo oko 1.000 ljudi.

Vulkan Agung nalazi se na 3.000 metara nadmorske visine, u istočnom delu Balija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading