Možda im presedne?! Tramp i Makron zajedno na ručku, a na stolu pored đakonija i teški problemi u svetu

Autor:

Svet

24.08.2019

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp i predsednik Francuske Emanuel Makron rucćaće uoči početka samita G7 u francuskom Bijaricu, a očekuje se da će razgovarati o povećanim trgovinskim tenzijama između dve zemlje.

Foto: Tanjug/AP
Donald Tramp i Emanuel Makron

Makron, koji je domaćin samita, rekao je da će sa Trampom razgovarati i o krizama koje se trenutno dešavaju u svetu, uključujući klimatske promene, kao i situaciju u Libiji, Iranu i Rusiji.

Tramp smatra da sa Makronom ima "dosta toga zajedničkog" i "posebnu vezu".

Dodao je da veruje da će dosta toga biti postignuto za vreme trajanja samita G7, koji počinje danas.

Iz Predsedništva Francuske potvrđeno je da će se dvojica lidera sastati ispred hotela "Pale" po Trampovom dolasku, prenosi AP.

Tramp je juče zapretio da će uvesti tarife na francusko vino koje se uvozi u SAD, kao odgovor na porez za digitalne službe koji je uveo zvanični Pariz.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk poručio je ranije da Evropska unija ima spreman odgovor ukoliko Tramp odluči da zvanično uvede tarife na francusko vino.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading