(VIDEO) Istorijski susret: Tramp stigao u demilitarizovanu zonu na sastanak sa Kim Džong Unom i kročio na tlo Severne Koreje

Autor: Kurir

Svet

30.06.2019

06:29 >> 08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp sleteo je u demilitarizovanu zonu koja razdvaja Južnu i Severnu Koreju, kako bi se sastao sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un i Donald Tramp

Tramp je potvrdio da će ovo biti njegov prvi sastanak sa Kimom u demilitarizovanoj zoni.

- Idemo na granicu demilitarizovane zone i ja ću se sastati sa predsedavajućim Kimom. Radujem se našem susretu, razvili smo veoma dobre odnose - rekao je Tramp na konferenciji za medije.

 

 

​Predsednik je dodao da očekuje kratak sastanak sa Kimom kako bi se na kratko rukovali i pozdravili.

- Rečeno mi je da bi Kim želeo da se sastane sa mnom i izgleda da je u toku završna faza rada na vrlo kratkom sastanku - rekao je Tramp.

- Radujem se odlasku u demilitarizovanu zonu, koji sam odavno želeo da vidim - dodao je on nakon sastanka sa predsednikom Južne Koreje Mun Džae-inom.

 

 

Tramp je posle kratkog rukovanja sa Kim Džong Unom prešao granicu i ušao na tlo Severne Koreje što nijedan američki predsednik nije uradio do sada.

Dvojica lidera prvo su se rukovala na granici, a potom je prvi čovek SAD ušao na tlo Severne Koreje, prošetajući sa Kim Džong Unom 20 koraka. Nakon toga, Tramp i Kim su se vratili u Južnu Koreju.

- Ovo je istorijski trenutak. Preći ovu liniju je bila velika čast - izjavio je Tramp dodavši da je ovo i veliki dan za ceo svet.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading