Jak zemljotres u Peruu: Strahuje se da će biti žrtava

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.05.2019

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snažan zemljotres u Peruu, koji se osetio stotinama kilometara od epicentra, srušio je veliki broj zgrada, a strahuje se da će biti žrtava, ali za sada o tome jopš nema podataka, prenosi Dejli star.

RepublikaFoto: twitter.com/NikeMorgan
Foto: Ilustracija

Portal je objavio fotografije na kojima se vide ruševine, a među oštećenim zgradama su šoping-centri i privatne kuće.  Američka geološka služba USGS saopštila je da je zemljotres bio jačine 8.0 stepeni Rihtera, umesto 7.5, kako je prvobitno javljeno.

Potres tolike jačine može da sruši i najjače građevine i izazove žrtve, navodi Dejli star. U toku je velika spasilačka operacija u kojoj spasioci pročešljavaju ruševine u potrazi za nestalima. Prema prvim podacima, epicentar je bio na dubini od stotink kilometara oko 180 kilometara istočno od grada Mojobamba. 

Potres se osetio i u Ekvadoru, Kolumbiji i Brazilu. Peru se nalazi na trusnom području u kojem vrlo jaki potresi nisu neuobičajeni pa su i građevinski propisi prilagođeni takvim uslovima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading