ERDOGAN: Zalažem se za ponavljanje izbora u Istanbulu

Autor: Tanjug

Svet

04.05.2019

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan signalizirao je danas na ceremoniji otvaranja novog sedišta Nezavisnog udruženja industrijalaca i privrednika (MUSIAD) da se zalaže za ponavljanje izbora za gradonačelnika u Istanbulu koji su rezultirali pobedom kandidata glavne opozicione Republikanske narodne stranke (ĆP).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

Erdoganova vladajuća AK Partija, koja je izgubila vlast i u glavnom gradu Ankari na izborima za gradonačelnika 31. marta, već je podnela žalbu Visokom izbornom odboru Turske da poništi izbore u Istanbulu zbog neregularnosti i ponovi ih, prenosi Rojters.

- Ovde postoji kontroverza, to je jasno. Postoje i nepravilnosti, to je takođe jasno. Okrenimo se ljudima i videćemo šta kažu i bez obzira na ishod, mi ćemo ga prihvatiti - rekao je Erdogan u Istanbulu.

On je takođe izjavio da je Turska spremna da obezbedi punu podršku međunarodnim investitorima, dodajući da iako se napadi na tursku ekonomiju preko njene valute nastavljaju, vlada kontroliše situaciju.

- Iako se napori za kolaps naše ekonomije kroz strani kurs se nastavlju, mi sada imamo kontrolu - rekao je Erdogan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading