Moskva optužuje London: Slanje "apača" u Estoniju - namerna provokacija

Autor: Tanjug

Svet

16.04.2019

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Slanje britanskih jurišnih helikoptera u Estoniju i priča o "odvraćanju Rusije" još jedna je namerna provokacija", saopštila je večeras ambasada Rusije u Londonu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Pomno pratimo aktivno učešće Velike Britanije u NATO-vom programu širenja vojnog prisustva u istočnoj Evropi. Naše mišljenje je da je postavljanje novih helikoptera u Estoniji i priča o ''odvraćanju Rusije'' još jedna namerna provokacija. Ovakvi potezi dokaz su da London planira da temu ''agresivne'' Rusije održi u životu kako bi ostvario svoje interese. Svi mogući instrumenti se koriste za to i NATO nije izuzetak - navodi se u saopštenju ruske amabsade koju prenosi TAS S.

Velika Britanija je najavila 15. aprila slanje pet novih jurišnih helikoptera "apača" u Estoniji, u okviru NATO programa koji za cilj ima jačanje vojnog prisustva duž ruske granice.

Ministar odbrane Britanije Gavin Vilijamson izjavio je da zvanični London Rusiju gleda kao pretnju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading