POZADINA SAČEKUŠE NOVINARKE U PODGORICI: Pucali joj u nogu jer je pisala o švercu cigareta?

Autor:

Svet

09.05.2018

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinarka Vijesti Olivera Lakić ranjena je preksinoć oko 21 sat ispred zgrade u kojoj živi na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici. Na istom mestu na kom je pretučena pre šest godina nju je sačekao zasad nepoznati muškarac i pucao joj u nogu.

Foto: facebook.com/olivera lakic
Olivera Lakić, upucana novinarka "Vijesti"

Ranjena novinarka je poslednjih meseci, kao i ranije, između ostalog, pisala o švercu cigareta. Ona je i početkom 2011. istraživala da li se u fabrici "Tara" u Mojkovcu i njenom skladištu u Donjoj Gorici proizvode, skladište i odatle krijumčare lažni brendovi cigareta. U njenim tekstovima pisalo je da su sa tim nezakonitim poslom bili povezani službenici policije i Agencije za nacionalnu bezbednost. Od februara 2011. meta je uznemiravanja i pretnji, a u martu 2012. je i pretučena na ulici.

Direktor Vijesti: Nijedan napad nije rasvetljen do kraja, a svaki se desio nakon izjava Đukanovića u kojima je pozivao na linč

Direktor Vijesti Željko Ivanović poručio je predsedniku države Milu Đukanoviću da se na ovome "neće završiti".

On je kazao da je ovo još jedan napad na Oliveru Lakić i 25. jubilarni na novinare i imovinu Vijesti.

- Nijedan napad nije rasvetljen do kraja, nije ni počeo da se rasvetljava, a svaki se desio nakon izjava Đukanovića u kojima je pozivao na linč, širio govor mržnje i targetirao Vijesti - rekao je on i dodao da je dotrčao na mesto napada Lakićeve dva minuta kasnije.

- Video sam je da leži na pločniku. Pored nje ćerku, koja vrišti, i šokiranog muža, a sve zbog toga što radi svoj posao i što neće da bude ono što je Đukanović napravio od ove države, građana i takozvanih novinara i intelektualaca - njegov sluga i obožavatelj lika i dela - rekao je Ivanović i dodao da je Crna Gora "definitivno mafijaška država, a Đukanović pokrovitelj te mafije".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading