IVANIĆ: Puštanje Dudakovića katastrofalna odluka!

Autor: Tanjug

Svet

30.04.2018

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH, Mladen Ivanić, izjavio je da odluka Suda BiH o puštanju na slobodu ratnog komandnatna tzv. Armije BiH, Atifa Dudakovića i 12 njegovih saboraca, katastrofalna.

RepublikaFoto: youtube.com/Sanela Prašović Gadžo
Mladen Ivanić

Dudaković i dvanaestorica uhapšeni su u petak na više lokacija u BiH, a na teret im se stavlja zločin protiv čovečnosti, a Dudakoviću još i ratni zločin protiv srpskih civila.

Ivanić je podsetio da kada je u petak pozdravio odluku Tužilaštva za uhapšennje pripadnika Petog korpusa, kojim je rukovodio Dudaković, istovremeno rekao i da je Sud BiH "najveća opasnost".

- Tužilaštvo pokušava u poslednjih nekoliko meseci i godina da pokrene nekoliko slučajeva protiv bošnjačkih generala, visokih oficira, ima slučaj Mahmudina, Orića i sada Dudakovića, što je novina u poređenju sa prethodim godinama, kada nijednog ozbiljnijeg slučaja nije bilo, kada nije ni jedan ozbiljni oficir iz takozvane Armije BiH nije optužen - kazao je Ivanić za Pink tv.

S druge strane, kaže, imate Sud BiH koji je u suštini doneo oslobađajuću presudu.

Ivanić nade polaže u suđenje.

- Videćemo šta će da uradi, prva odluka koju je doneo Sud je katastrofalna, ali sledi suđenje i videćemo šta će tu biti - kazao je Ivanić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading