RAMA PROVOCIRA PUTINA: Ponosan sam kad me napadaju jer branim Albance

Autor: Tanjug

Svet

23.01.2018

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas da će nastaviti da brani Albance u Makedoniji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Čačka mečku: Edi Rama

Albanski mediji javljaju da je Rama na taj način odgovorio Rusiji koja mu je zamerila na izjavi da je njegova Socijalistička partija isključivo zaslužna za usvajanje Zakona o upotrebi jezika u Makedoniji.

Zakon o jeziku predviđa uvođenje albanskog jezika kao drugi službeni pored makedonskog. Predsednik Makedonije Ðorđe Ivanov je odbio da potpiše taj zakon i vratio ga u parlamentarnu proceduru, uz obrazloženje na 14 stranica u kojem se, između ostalog kaže, da je neustavan.

Rama pak tvrdi da je ponosan kada ga optužuje da štiti Albance van Albanije.

- Nemamo skrivene planove. Oni su javni i to diže temperaturu našim susedima, a naša spoljna politika je dostojenstvena bez obzira na to što smo mala zemlja jer smo za stolom svi ravopravni - rekao je Rama.


Rama je rekao i da nije iznenađenom odlukom predsednika Ivanova da vrati pomenuti zakon parlamentu.

- Bio bih iznenađen da ga je potpisao. Ali to neće sprečiti usvajanje tog zakona - uveren je Rama, prenela je makedonska agencija Makfaks.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading