DRŽAVNI UDAR U CRNOJ GORI: Branka u zatvoru živi od čaja i vode!

Autor: novosti.rs

Svet

04.10.2017

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branka Milić, građevinski tehničar iz Srbije, jedna od 14 optuženih za pokušaj terorizma i „državni udar“ u Crnoj Gori 16. oktobra prošle godine, već nekoliko dana štrajkuje glađu u ćeliji spuškog zatvora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Crna Gora ne reaguje na štrajk glađu naše državljanke u zatvoru

Iako bolesna, odbija da primi hranu, a rešila je da radikalizuje protest zbog odbijanja sudskog veća da prihvati odluku Ustavnog suda Crne Gore po kojoj je njeno pritvaranje neustavno. Njena ćerka Jelena, kaže da se plaši za život svoje majke, koja danima živi samo od čaja i vode.

- Na Brankin rođendan, 17. oktobra, navršiće se godina od kako na pravdi boga čami u ćeliji od šest kvadrata - kaže za "Novosti" Jelena Milić.

- Iako su joj lekari preporučili hitnu operaciju mladeža, to joj nije dopušteno. Indikacije štrajka glađu po nekog ko ima dijagnozu angine pektoris su katastrofalne. Uz to, dioptrija joj se konstantno pogoršava. Sve ovo vreme, nije predočen nijedan dokaz koji bi opravdao navode Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore. Prilikom uzimanja prve izjave traženo je da majka potpiše dokumenta bez mogućnosti da ih pročita, jer su joj bile oduzete naočare, a ona bez njih ne može da funkcioniše. Posledice odluke suda da moju majku ne puste na slobodu po nju mogu biti fatalne.

Krajem prošle sedmice, Branka Milić je pred sudskim većem saopštila da je "non-stop izložena šikaniranju suda".

Milić, članica četničkog pokreta u Srbiji, odbacila je navode optužnice i ocenila da su slučaj režirali specijalni tužilac Crne Gore i vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS), a da su uhapšeni "statisti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading