Ustaška fukara protiv Handkea: Komšić sebi dao za pravo da naređuje diplomatskoj misiji BiH

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.12.2019

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovinme Željko Komšić neovlašćeno je pisao Ambasadi BiH u Švedskoj i mimo bilo kakvog dogovora dao instrukcije njenom osoblju u vezi sa prisustvovanjem ceremoniji dodele Nobelove nagrade za književnost, izjavio je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Željko Komšić

- Predsedništvo BiH, kako i sam Komišić priznaje, nije raspravljalo o tome, pa je nejasno ko je doneo odluku da osoblje Ambasade ne ide na dodelu Nobelove nagrade. Da sve bude još čudnije Predsedništvo BiH nije dobilo poziv za tu ceremoniju, nije dobilo čak ni poziv iz MSP-a ili Ambasade u Švedskoj - rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, nejasno je zašto se Komšić našao prozvanim da daje ili uskraćuje ovlašćenja bilo kome u diplomatskoj misiji BiH u Švedskoj.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Milorad Dodik

- Komšićevo insisitiranje na politizaciji i problematizaciji nečega što je pitanje književnosti, a ne politike, dodatno diskredituje BiH u očima civilizovanog sveta - rekao je Dodik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading